Wereldhavendagen 2012 weer succes

De opening van de 35e Wereldhavendagen van Rotterdam begon spectaculair. In James Bond-stijl ‘danste’ een man in futuristisch pak over het water in de buurt van de Erasmusbrug.


Het 80-jarig Havenbedrijf had als organisator het weer mee zodat honderdduizenden mensen zich verdrongen rond de vele stunts, bezichtigingen en activiteiten die zich (soms zelfs dagelijks) in de haven van Rotterdam afspelen. Niet dagelijks zijn de reddings- en bevrijdings-demonstraties van het korps Mariniers dat ook al een jubileum viert. Het is 175 jaar geleden dat zij zich vestigden in Rotterdam.


Onze fotograaf Rinus Vuik heeft deze dagen rondgelopen om u een indruk te geven van de sfeer die Rotterdam dit weekeinde in z’n greep hield.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Hans Ringeling :
Was erg leuk, ik denk dat ik vorig jaar ook ga!

zaterdag 16 sep 2017

Roberto Timero :
Uw fotograaf is heel goed in staat gebleken om de sfeer te pakken in beelden. Vooral in enkele platen wordt de schoonheid van het toeval prachtig uitgedrukt. Die moderne openstaande brug met daar vlak naast een driemaster en die foto 'van schip tot bootje'. Die drie naast elkaar liggende vaartuigen in een enorm contrast van groot naar klein. Schitterend!

dinsdag 11 sep 2012

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties