Tijd-Stip week 9

Maandag 28 februari tot en met zondag 6 maart

Tien jaar geleden 2001

28-02: Sijthoff Multimedia sluit vanwege tegenvallende resultaten het Imax Theater aan de Leuvehaven. De laatste film wordt ‘Titanic’.


01-03: Boze vissers blokkeren de Nieuwe Waterweg. Zij protesteren tegen de nieuwe vangstverboden van de Europese Commissie. De blokkade wordt afgeblazen na een kort geding van het Gemeentelijk Havenbedrijf, gepaard met enig machtsvertoon van de autoriteiten.

05-3: In het Gerechtsgebouw op de Kop van Zuid begint het proces in de zogenaamde ‘Doverzaak’. Op 20 juni 2000 kwamen in het Engelse Dover in een Nederlandse koelvrachtwagen 58 van de 60 naar Engeland gesmokkelde Chinezen om het leven. Het Openbaar Ministerie eist doodslag tegen negen personen.

Twintig jaar geleden 1991

28-02: De gemeenteraad gaat akkoord met het voorstel de zondagsmarkt op de Schiedamsedijk definitief in te stellen.

01-03: Pakhoed Holding NV krijgt vanwege het 375-jarige bestaan sinds vandaag het recht zich Koninklijke Pakhoed noemen.

06-03: De technische staf van voetbalclub Feyenoord, Ger Lagendijk, Gunnar Bengtsson en Pim Verbeek wordt ontslagen vanwege de slechte resultaten in de nationale competitie. Als trainer wordt oud-Feyenoordspeler Wim Jansen benoemd.

(Met dank aan de jaarboekjes van Roterodamum)

GJL


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties