Tijd-Stip week 5

Maandag 31 januari t/m 6 februari


Tien jaar geleden 2001


01-02: Burgemeester Opstelten reikt aan oud VVV- directeur Marijke van der Lingen de Wolfert van Borselenpenning uit. Zij heeft zich bijna 40 jaar ingezet voor de promotie van Rotterdam.


02-02: Wethouder J.C.Kombrink ontvangt uit handen van architect Peter Wilson de sleutel van het nieuwe Luxor Theater op de kop van Zuid. De wethouder draagt de sleutel direct over aan Rob Wiegman, directeur van het nieuwe theater.

05-02:Een 1.500 Chinezen demonstreren tegen de toenemende onveiligheid en criminaliteit in het gebied West-Kruiskade/Middenlandstraat.

Zij eisen meer politie-inzet.


Twintig jaar geleden 1991


01-02: Burgemeester Bram Peper hervat zijn werkzaamheden na een ziekte van drie maanden.

04-02: Een plan voor onder meer een betere huisvesting van moskeeën wordt gepresenteerd door de wethouders Vermeulen en mevrouw Hallensleben.

08-02: De verstrengeling van belangen tussen de gemeente en de Stichting Rotterdam 1990 is de belangrijkste oorzaak van het mislukken van de publieksmanifestatie “Rivoli”op de Mullerpier, zo rapporteert de Rotterdamse socioloog prof.dr. Zijderveld.


(Met dank aan de jaarboekjes van het Historisch Genootschap Roterodamun).


GJL

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties