Tijd-Stip week 3

Maandag 17 januari – zondag 23 januari

Tien jaar geleden 2001

18-01: Wethouder N.J.G. Janssens start met zijn Haagse collega een campagne om bij verkeersongelukken de ‘kijkersfile’ te voorkomen.


20-01: De verkeerssectie van de Stadsregio Rotterdam stelt vast dat de uitstoot van stikstofoxiden en CO2 eerder toe- dan afneemt.

21-01: Tijdens een hervormde dienst in de Sint- Laurenskerk leest de heer Karamat, imam van de Shane-Moestafa moskee in Rotterdam-Zuid voor uit de koran. Dit in het kader van deactie ‘Preken voor andermans Parochie’ als onderdeel van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.

Twintig jaar geleden 1991

17-01: Minister Ien Dales van Binnenlandse Zaken opent in het politiebureau West drie nieuwe politieposten. West (Schiedamseweg), Oost ( Dr.J.J.P. Oudsingel) en Zuid (Zuidplein)

21-01: De Rotterdamse saxofoniste Annie van ’t Zelfde ontvangt samen met haar collega Candy Dulfer de ‘Gouden Notekraker’ van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond.


(Met dank aan de jaarboekjes van het Historisch Genootschap Roterodamun).


GJL


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties