Tijd-Stip week 2

Maandag 10 januari – zondag 16 januari

Tien jaar geleden 2001

15-01: Een groot aantal partijen waaronder de gemeente Rotterdam en het ministerie van Economische Zaken tekenen een convenant met als doelstelling in het Rijnmondgebied een groot windmolenpark aan te leggen.


In 2020 moet dit park tien procent van de landelijke behoefte aan energie duurzaam opwekken.


15-01: De brandweer moet met een hoogwerker reizigers bevrijden uit een rokende metrotrein tussen de stations Wilhelminaplein en Rijnhaven. Niet alle nooduitgangen functioneerden.


16-01: PvdA fractievoorzitter Peter van Dijk in de gemeenteraad zal de terugtredende Hans Simons opvolgen als havenwethouder.

Twintig jaar geleden 1991

12-01: Duizenden mensen protesteren in het centrum van de stad tegen een dreigende oorlog in het gebied van de Perzische Golf.


14-01: De Havenpersclub Kyoto kiest J.Rijsdijk, directeur-eigenaar van het overslagbedrijf Interstevedoring BV tot ‘Havenman van het jaar 1990’.


15-01: Een medewerker van Afvalverwerking Rijnmond NV wordt aangehouden wegens betrokkenheid bij illegale export van chemisch afval naar België en Frankrijk.


(Met dank aan de jaarboekjes van het Historisch Genootschap Roterodamun).


GJL


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties