Tejo Vlaanderen houdt een vernissage

ROTTERDAM – De Rotterdamse ‘levenskunstenaar’ Tejo Vlaanderen, bijgenaamd ‘De Visarend’, opent op zaterdag 26 mei om 17.00 uur in Lach- en Galeriecafé aan de Schieweg 177a in Rotterdam-Bergpolder zijn expositie.Er zijn onder meer gouaches te zien, gemengde technieken en tekeningen. De opening wordt verricht door performer Bram Uil.De vernissage wordt op zijn ‘Vlaanderen’s’ weer een kleurrijk spektakel met onder meer Mateu & Grácia Acrobatiek, Christan de Nauw, Franse Chansons, The Ellis Chicago Sound, tenor Napolitano Alberto de Moreno, Lady Singer Zita Duson en de bekende Javaanse happen van Tejo zelf. Ook bekend als Rotterdams romanschrijver.Kees Versteeg :
Damn autocorrect! Wat is dat Android toch een betweter. Ik bedoelde 'best wel schokkend hoeveel' uiteraard.

dinsdag 12 sep 2017

Kees Versteeg :
Jan, je hebt zeker een punt, maar het gaat me er vooral om dat Rotterdammers niet beseffen hoe belangrijk goede informatie over hen op Wikipedia is. Komt die gebrekkige informatie voort uit een collectief cultureel minderwaardigheidscomplex? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Enfin, je leest mijn artikel nog wel. Het is best wel schokkend wel bekende Rotterdammers er allemaal in Wikipedia ontbreken.

Overigens zie ik nu pas dat bovenstaand persbericht over de vernissage van Tejo Vlaanderen dateert van 24 mei 2012. Een plotselinge pop-up uit het archief dus. Vanwege de recente reacties van Hans Ringeling en Jeroen Waardenburg had ik dat even niet in de gaten. Maar goed, dat doet aan de strekking van mijn reactie niets af.

maandag 11 sep 2017

Jan Tak :
Beste Kees, het internet is één grote zeepbel welke wordt opgeblazen en in stand gehouden door zelfpijpers en studenten, de laatste overigens schrijven zeker wel betrouwbare, meestal wetenschappelijke artikelen.

Dit is voor Wikipedia zeker niet anders, alle nog levende personen die in wiki worden vermeld hebben veelal zelf de aanzet gegeven en voeren zelf de redactie over hetgeen er wel dan niet over hen geschreven wordt, het koninklijk huis heeft daar zelfs iemand voor aangesteld al waren ze bij Mabel iets te laat :-)
Klik bovenaan de "wiki pagina" op geschiedenis en je ziet wat er allemaal werd aangepast? Het is een infobron op zich :-)

Als je dus iets over Tejo op Wikipedia wilt zien zal je er zelf een aanzet toe moeten maken de rest volgt dan meestal vanzelf. Ik hoef niet zo nodig, mijn familie staat al uitgebreid genoteerd en zelf ben ik te bescheiden :-))

maandag 11 sep 2017

Kees Versteeg :
Tejo Vlaanderen. Net als veel andere bekende persoonlijkheden uit de Rotterdamse culturele wereld komt ook hij niet voor in Wikipedia. Geen van de liefst 1,9 miljoen Nederlandstalige artikelen gaat over hem. En dat terwijl tuigtwitteraarster Anne-Fleur Dekker en tuigvlogger Ismail Ilgun allang een eigen pagina hebben. Zijn de verhoudingen zoek? Houdt Wikipedia, de meest geraadpleegde bron van informatie op internet, niet van Rotterdam? Of durven Rotterdamse kunstenaars en andere cultuurmakers niet genoeg voor hun belangen op te komen? Lees komende week op Vandaag & Morgen welke bekende Rotterdammers uit de culturele - en andere - sectoren niet in Wikipedia zijn opgenomen. En wat we daaraan zouden moeten doen.

zondag 10 sep 2017

Jeroen Waardenburg. :
Altijd lachen met Tejo,en een Javaans hapje is ook nooit weg.

zondag 10 sep 2017

Hans Ringeling :
Dat is leuk! Ga ik ook naartoe.

zaterdag 09 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Wie komisch!

Arthur van Amerongen‏ @DonArturito

Frenske lacht om het eerste kantoorgrapje van zijn nieuwe baasje.

© Twitter

  • Nieuw

  • Reacties