Tejo Vlaanderen houdt een vernissage

ROTTERDAM – De Rotterdamse ‘levenskunstenaar’ Tejo Vlaanderen, bijgenaamd ‘De Visarend’, opent op zaterdag 26 mei om 17.00 uur in Lach- en Galeriecafé aan de Schieweg 177a in Rotterdam-Bergpolder zijn expositie.Er zijn onder meer gouaches te zien, gemengde technieken en tekeningen. De opening wordt verricht door performer Bram Uil.De vernissage wordt op zijn ‘Vlaanderen’s’ weer een kleurrijk spektakel met onder meer Mateu & Grácia Acrobatiek, Christan de Nauw, Franse Chansons, The Ellis Chicago Sound, tenor Napolitano Alberto de Moreno, Lady Singer Zita Duson en de bekende Javaanse happen van Tejo zelf. Ook bekend als Rotterdams romanschrijver.Kees Versteeg :
Damn autocorrect! Wat is dat Android toch een betweter. Ik bedoelde 'best wel schokkend hoeveel' uiteraard.

dinsdag 12 sep 2017

Kees Versteeg :
Jan, je hebt zeker een punt, maar het gaat me er vooral om dat Rotterdammers niet beseffen hoe belangrijk goede informatie over hen op Wikipedia is. Komt die gebrekkige informatie voort uit een collectief cultureel minderwaardigheidscomplex? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Enfin, je leest mijn artikel nog wel. Het is best wel schokkend wel bekende Rotterdammers er allemaal in Wikipedia ontbreken.

Overigens zie ik nu pas dat bovenstaand persbericht over de vernissage van Tejo Vlaanderen dateert van 24 mei 2012. Een plotselinge pop-up uit het archief dus. Vanwege de recente reacties van Hans Ringeling en Jeroen Waardenburg had ik dat even niet in de gaten. Maar goed, dat doet aan de strekking van mijn reactie niets af.

maandag 11 sep 2017

Jan Tak :
Beste Kees, het internet is één grote zeepbel welke wordt opgeblazen en in stand gehouden door zelfpijpers en studenten, de laatste overigens schrijven zeker wel betrouwbare, meestal wetenschappelijke artikelen.

Dit is voor Wikipedia zeker niet anders, alle nog levende personen die in wiki worden vermeld hebben veelal zelf de aanzet gegeven en voeren zelf de redactie over hetgeen er wel dan niet over hen geschreven wordt, het koninklijk huis heeft daar zelfs iemand voor aangesteld al waren ze bij Mabel iets te laat :-)
Klik bovenaan de "wiki pagina" op geschiedenis en je ziet wat er allemaal werd aangepast? Het is een infobron op zich :-)

Als je dus iets over Tejo op Wikipedia wilt zien zal je er zelf een aanzet toe moeten maken de rest volgt dan meestal vanzelf. Ik hoef niet zo nodig, mijn familie staat al uitgebreid genoteerd en zelf ben ik te bescheiden :-))

maandag 11 sep 2017

Kees Versteeg :
Tejo Vlaanderen. Net als veel andere bekende persoonlijkheden uit de Rotterdamse culturele wereld komt ook hij niet voor in Wikipedia. Geen van de liefst 1,9 miljoen Nederlandstalige artikelen gaat over hem. En dat terwijl tuigtwitteraarster Anne-Fleur Dekker en tuigvlogger Ismail Ilgun allang een eigen pagina hebben. Zijn de verhoudingen zoek? Houdt Wikipedia, de meest geraadpleegde bron van informatie op internet, niet van Rotterdam? Of durven Rotterdamse kunstenaars en andere cultuurmakers niet genoeg voor hun belangen op te komen? Lees komende week op Vandaag & Morgen welke bekende Rotterdammers uit de culturele - en andere - sectoren niet in Wikipedia zijn opgenomen. En wat we daaraan zouden moeten doen.

zondag 10 sep 2017

Jeroen Waardenburg. :
Altijd lachen met Tejo,en een Javaans hapje is ook nooit weg.

zondag 10 sep 2017

Hans Ringeling :
Dat is leuk! Ga ik ook naartoe.

zaterdag 09 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties