Tejo Vlaanderen houdt een vernissage

ROTTERDAM – De Rotterdamse ‘levenskunstenaar’ Tejo Vlaanderen, bijgenaamd ‘De Visarend’, opent op zaterdag 26 mei om 17.00 uur in Lach- en Galeriecafé aan de Schieweg 177a in Rotterdam-Bergpolder zijn expositie.Er zijn onder meer gouaches te zien, gemengde technieken en tekeningen. De opening wordt verricht door performer Bram Uil.De vernissage wordt op zijn ‘Vlaanderen’s’ weer een kleurrijk spektakel met onder meer Mateu & Grácia Acrobatiek, Christan de Nauw, Franse Chansons, The Ellis Chicago Sound, tenor Napolitano Alberto de Moreno, Lady Singer Zita Duson en de bekende Javaanse happen van Tejo zelf. Ook bekend als Rotterdams romanschrijver.Kees Versteeg :
Damn autocorrect! Wat is dat Android toch een betweter. Ik bedoelde 'best wel schokkend hoeveel' uiteraard.

dinsdag 12 sep 2017

Kees Versteeg :
Jan, je hebt zeker een punt, maar het gaat me er vooral om dat Rotterdammers niet beseffen hoe belangrijk goede informatie over hen op Wikipedia is. Komt die gebrekkige informatie voort uit een collectief cultureel minderwaardigheidscomplex? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Enfin, je leest mijn artikel nog wel. Het is best wel schokkend wel bekende Rotterdammers er allemaal in Wikipedia ontbreken.

Overigens zie ik nu pas dat bovenstaand persbericht over de vernissage van Tejo Vlaanderen dateert van 24 mei 2012. Een plotselinge pop-up uit het archief dus. Vanwege de recente reacties van Hans Ringeling en Jeroen Waardenburg had ik dat even niet in de gaten. Maar goed, dat doet aan de strekking van mijn reactie niets af.

maandag 11 sep 2017

Jan Tak :
Beste Kees, het internet is één grote zeepbel welke wordt opgeblazen en in stand gehouden door zelfpijpers en studenten, de laatste overigens schrijven zeker wel betrouwbare, meestal wetenschappelijke artikelen.

Dit is voor Wikipedia zeker niet anders, alle nog levende personen die in wiki worden vermeld hebben veelal zelf de aanzet gegeven en voeren zelf de redactie over hetgeen er wel dan niet over hen geschreven wordt, het koninklijk huis heeft daar zelfs iemand voor aangesteld al waren ze bij Mabel iets te laat :-)
Klik bovenaan de "wiki pagina" op geschiedenis en je ziet wat er allemaal werd aangepast? Het is een infobron op zich :-)

Als je dus iets over Tejo op Wikipedia wilt zien zal je er zelf een aanzet toe moeten maken de rest volgt dan meestal vanzelf. Ik hoef niet zo nodig, mijn familie staat al uitgebreid genoteerd en zelf ben ik te bescheiden :-))

maandag 11 sep 2017

Kees Versteeg :
Tejo Vlaanderen. Net als veel andere bekende persoonlijkheden uit de Rotterdamse culturele wereld komt ook hij niet voor in Wikipedia. Geen van de liefst 1,9 miljoen Nederlandstalige artikelen gaat over hem. En dat terwijl tuigtwitteraarster Anne-Fleur Dekker en tuigvlogger Ismail Ilgun allang een eigen pagina hebben. Zijn de verhoudingen zoek? Houdt Wikipedia, de meest geraadpleegde bron van informatie op internet, niet van Rotterdam? Of durven Rotterdamse kunstenaars en andere cultuurmakers niet genoeg voor hun belangen op te komen? Lees komende week op Vandaag & Morgen welke bekende Rotterdammers uit de culturele - en andere - sectoren niet in Wikipedia zijn opgenomen. En wat we daaraan zouden moeten doen.

zondag 10 sep 2017

Jeroen Waardenburg. :
Altijd lachen met Tejo,en een Javaans hapje is ook nooit weg.

zondag 10 sep 2017

Hans Ringeling :
Dat is leuk! Ga ik ook naartoe.

zaterdag 09 sep 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties