Pastors neemt Wilders niet serieus

Fractievoorzitter Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam neemt het voorstel van Geert Wilders (PVV) om belasting te gaan heffen op hoofddoekjes niet serieus.

Wilders stelde tijdens de algemene beschouwingen in het parlement voor om een zogenaamde ‘kopvoddentax’ te gaan heffen. Moslima’s zouden duizend euro per jaar moeten betalen, indien zij met een hoofddoekje de straat op gaan. ,,Omdat het tijd is voor een grote schoonmaak van onze straten’’, zei de PVV leider.


Het voorstel baarde veel opzien en ongeloof. D’66 leider Pechtold waande zich in een Leids cabaretfestival, Agnes Kant van de SP wilde weten of een joods keppeltje ook onder de ‘kopvoddentax’ viel.

Niemand nam het voorstel echt serieus. De algemene opinie was dat Wilders zijn voorstel zelf ook niet echt meende en dat hij er later met een grap op terug zou komen. Dat bleek niet het geval. Hij bleef tot het einde toe zijn voorstel verdedigen.

Marco Pastors, die graag met Wilders wil samenwerken zodra hij in Rotterdam meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, blijft er echter bij dat het voorstel van zijn compaan niet serieus is. Wel laat Pastors weten dat hij ook sterk tegen hoofddoekjes is omdat het een teken van onderdrukking van de vrouw is. Zodra Leefbaar Rotterdam weer deel gaat uitmaken van het gemeentebestuur, wil hij hoofddoekjes voor ambtenaren verbieden.

Overigens is Wilders niet de uitvinder van het woord ‘kopvodden’, zoals menigeen dacht. Het woord is gemeengoed in extreem rechtse kringen. De eerste keer dat het – althans op internet – werd gebruikt was in 2002 op de extreem rechtse site van het Stormfront, een club van neo nazi’s.

ronald.s :
Jullie weten weer veel meer dan ik. De combinatie met S.front is uiterst dubieus en heeft slechts tot doel om te beschadigen. Kopvodden is mVlaams!

zaterdag 19 sep 2009

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties