Pastors neemt Wilders niet serieus

Fractievoorzitter Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam neemt het voorstel van Geert Wilders (PVV) om belasting te gaan heffen op hoofddoekjes niet serieus.

Wilders stelde tijdens de algemene beschouwingen in het parlement voor om een zogenaamde ‘kopvoddentax’ te gaan heffen. Moslima’s zouden duizend euro per jaar moeten betalen, indien zij met een hoofddoekje de straat op gaan. ,,Omdat het tijd is voor een grote schoonmaak van onze straten’’, zei de PVV leider.


Het voorstel baarde veel opzien en ongeloof. D’66 leider Pechtold waande zich in een Leids cabaretfestival, Agnes Kant van de SP wilde weten of een joods keppeltje ook onder de ‘kopvoddentax’ viel.

Niemand nam het voorstel echt serieus. De algemene opinie was dat Wilders zijn voorstel zelf ook niet echt meende en dat hij er later met een grap op terug zou komen. Dat bleek niet het geval. Hij bleef tot het einde toe zijn voorstel verdedigen.

Marco Pastors, die graag met Wilders wil samenwerken zodra hij in Rotterdam meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, blijft er echter bij dat het voorstel van zijn compaan niet serieus is. Wel laat Pastors weten dat hij ook sterk tegen hoofddoekjes is omdat het een teken van onderdrukking van de vrouw is. Zodra Leefbaar Rotterdam weer deel gaat uitmaken van het gemeentebestuur, wil hij hoofddoekjes voor ambtenaren verbieden.

Overigens is Wilders niet de uitvinder van het woord ‘kopvodden’, zoals menigeen dacht. Het woord is gemeengoed in extreem rechtse kringen. De eerste keer dat het – althans op internet – werd gebruikt was in 2002 op de extreem rechtse site van het Stormfront, een club van neo nazi’s.

ronald.s :
Jullie weten weer veel meer dan ik. De combinatie met S.front is uiterst dubieus en heeft slechts tot doel om te beschadigen. Kopvodden is mVlaams!

zaterdag 19 sep 2009

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties