Maximale score 'lentezwaantjes': 6 uit 6

ROTTERDAM – Uiteindelijk dus toch ‘lentezwaantjes!’ Al een kleine twee maanden houden deze zwanen de gemoederen gaande van omwonenden en reizigers via de achteruitgang van en naar het Centraal Station.


Iedere passant, haast of niet, bleef de afgelopen dagen even staan om het ‘blijde nieuws’ met eigen ogen te aanschouwen. Velen namen er foto’s van met een mobiel.


De maximale score wisten de zeer waakzame ouders te boeken. Uit zes grote eieren broedde moederzwaan zes donzige zwaantjes. Het nest bij de Spoorsingel is door werklieden van Gemeentewerken afgezet met rood-witte linten om de zwanenfamilie wat rust te gunnen tegen al die belangstelling van omwonenden.

De twee bastaardeendjes/gansjes die wekenlang het zwanenpaar hinderlijk bleven ‘stalken’ zijn verdwenen. Een was dood gevonden in de Spoorsingel, de ander blijkt met de ‘noorderzon’ te zijn vertrokken. Foto’s: Mishu Westerveld.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties