'Een echte Ben Wind’

Wie de mooiste maritieme en havenfoto’s wil zien, kan vanaf 1 april terecht in de Photo Gallery Ben Wind aan de Prins Hendrikkade 124a op het Noordereiland in Rotterdam.


Ben Wind is eind juni vorig jaar op 57-jarige leeftijd tijdens zijn werkzaamheden

bij een tragisch ongeval met een helikopter op de Maasvlakte om het leven gekomen.

Bij de officiële opening van de galerie krijgt burgemeester Ahmed Aboutabel van Rotterdam het eerste exemplaar van het fotoboek ‘Een echte Ben Wind’ uitgereikt.


Het werken met pers- en havenfotograaf Ben Wind, Rotterdammer in hart en nieren, was vaak avontuurlijk. Ben was voor de duvel niet bang en hield van gevaarlijke klussen. Als havenfotograaf heeft hij talloze malen kranen beklommen, over de havens gevlogen en vanuit kleine havenbootjes via touwladdertjes op zeeschepen gekropen.


Journalist Jim Postma heeft met freelance fotograaf ‘Bennyboy’ bij het vroegere Het Vrije Volk heel wat reportages gemaakt. ,,Zo doken wij gezamenlijk de onderwereld in, kwamen terecht op een Russisch spionageschip de Youri Gagarin en fotografeerden ‘deals’ tussen zware criminelen en politiebeambten. Wij deelden onze avonturen altijd als ware makkers.

Zijn pretogen, zijn aanstekelijke lach, gevoel voor humor waren om nooit meer te vergeten.’’


Zijn weduwe Ellen Wind heeft samen met anderen het fotoboek van de mooiste foto’s van Ben samengesteld. Het boek ‘Een echte Ben Wind’ (isbn 078-94-90415-06-8) is een uitgave van NT Publishers, telt 48 pagina’s en kost €49,95. Is ook te bestellen via www.benwind.comSchrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties