Eerste Boothstock Festival in Rotterdam

Rotterdam heeft er een mooi festival bij. Alleen producerende DJ’s kregen in dit eerste elektronisch outdoor festival een platform in het Zuiderpark in Rotterdam.


Zaterdag 11 augustus kon de Dance-jeugd genieten van een breed elektronisch programma van Techno, Deephouse, House, Electro, Nederhop, Minimal, Dubstep, Drum ’n Bass, Disco en alles daar tussenin.

Ook al kwam het festival wat langzaam op gang, de uiteindelijk vierduizend bezoekers wisten de inbreng van dj's als Michel de Hey, Benny Rodrigues, Kraak en Smaak en Zwart Licht, bijzonder te waarderen.

Heel snelle beslissers (vóór 31 mei) wisten kaarten te bemachtigen voor 20 euro. Maar zelfs de reguliere toegangsprijs van € 25 was voor een toeschouwer geen enkel bezwaar aangezien hij voor een kaartje in Spaarnwoude (DanceValley Festival) € 65 zou moeten neertellen.


Hieronder een exclusieve fotoimpressie van dit Dancefeest in Rotterdam van onze fotograaf Rinus Vuik.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties