Deuren openbreken van wanbetalers

Schuldenaren van de Gemeentebelastingen Rotterdam, die niet op tijd hebben betaald, worden keihard aangepakt.

Het gaat om allerlei soorten belastingen en heffingenmaar voor particulieren zijn vooralaan de orde niet betaaldeaanslagen voor de onroerendzaakbelasting (ozb) en parkeerbelasting. In heel Rotterdam gaat het om vele duizenden wanbetalende particulieren en bedrijven.


Beslagleggingen gaan per wijk plaatsvinden waarbij bevoegde ambtenaren van de gemeente ook niet zullen nalaten desnoods roerende zaken van wanbetalers te vorderen. De ‘breekactie’ gebeurt op 28 en 29 september in deelgemeente IJsselmonde. Eerder dit jaar is al een dergelijke actie gehouden in de wijk Fijenoord. Daarna volgen andere deelgemeenten.

Wanneer de betreffende persoon niet aanwezig is, zal het team de voordeur openbreken om alsnog beslag te leggen. De kosten hiervan komen voor rekening van de bewoner. Alle mensen waar het in deze breekactie om gaat, hebben hierover al een brief ontvangen. In IJsselmonde gaat het alleen al om 550 brieven.

De beslaglegging kan alleen nog voorkomen worden door uiterlijk op donderdag 22 september 2011 alle openstaande schulden (exclusief invorderingsrente) te betalen aan Gemeentebelastingen.

De wanbetalers kunnen ook aan de kas hun schulden voldoen op het kantoor van Gemeentebelastingen aan de Blaak 34.

Meer informatie is te zien opwww.rotterdam.nl/gemeentebelastingen.


rob timmer :
En de kosten die voortvloeien uit genoemde maatregelen wil het volk graag dragen door een verdubbeling van alle belastingen... toch?

dinsdag 11 okt 2011

rob :
ben het er helemaal mee eens,liever gisteren dan vandaag

dinsdag 11 okt 2011

koos scheffer :
Prima, keihard aanpakken dat gepeupel. Na inbeslagname huurders er uit gooien! Maarja dat mag natuurlijk niet.
Ook de oplichters die de bijstand belazeren, en dat zijn er duizenden in Rotterdam,keihard aanpakken!!
Tevens per wijk betaald parkeren invoeren, voor maximaal 2 auto,s vergunning geven!
Mocht U dit alles te drastisch vinden, veel landen in de wereld doen dit. Nederland is veel te soepel.
Tevens de grenzen sluiten, illegalen het land uit, dienstplicht weer invoeren!

maandag 12 sep 2011

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties