Deel twee 'Luchtsingel’ feestelijk geopend

(Door Rinus Vuik)

Afgelopen vrijdag werd op feestelijke wijze fase 2 van de ‘De Luchtsingel’ voor het publiek opengesteld. Opgeluisterd en voorafgegaan door Marching Band 'Rotterdam aan Zee'trokken even na 18.30 uurde bezoekers die zich bij het terras van BIRD


(Raampoortstraat) hadden verzameld richting ‘De Luchtsingel’.

Daar troffen zij de bezoekers van locatie ‘de Biergarten'.

Met het doorknippen van een lint en het loslaten van een grote hoeveelheid ballonnen werd even na 19.00 uur ‘De Luchtsingel’ feestelijk geopend.

De houten brug kan worden gebruikt voor een veilige oversteek van de altijd drukke Schiekade. Zodra de brug klaar is verbindt deze over ongeveer 350 meter het gebied rondom het Centraal Station met Rotterdam Noord.

‘De Luchtsingel’ is een project van Architectenburo ZUS en winnend ontwerp van Stadsinitiatief 2012; een door de Gemeente Rotterdam uitgeschreven wedstrijd. De Rotterdamse bevolking koos met grote meerderheid van stemmen voor ‘De Luchtsingel’ en liet daarmee andere projecten/initiatieven ver achter zich.

De financiering geschiedt voor een deel door het aanbrengen van 17.000 namen op o.a. kantplanken. Iedereen kan tegen betaling zijn naam in forse letters op een plank of zelfs brugdeel laten aanbrengen. Journalist Jim Postma heeft ook zo'n plank voor zijn rekening genomen.

Zie de door onze fotograaf Rinus Vuik gemaakte collage van deze feestelijke opening. Klik op de fotocollage voor een vergroting! (Beschikt u slechts over IExplore (de grote blauwe 'e') dan kunt u met de rechtermuistoets op de afbeelding klikken en kiezen voor 'koppeling openen').


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties