26e Dag van de Romantische Muziek

(Een fotoreportage van onze fotograaf Rinus Vuik).

Het was warm en heel druk (de drukst bezochte editie tot-nu-toe) op het door de Cultuurbrigade georganiseerde 26e 'De dag van de Romantische Muziek' festival.

Veel, heel veel verklede dames en heren en prachtige nostalgische taferelen, zoals picknickende mensen die oude tijden deden herleven!


Onze fotograaf Rinus Vuik maakte een beeldverslag van deze gezellige muzikale happening.


karin :
Het ziet er romantisch, maar vooral gezellig uit.
Enuh............ een leuke gelegenheid om jullie mooie kleding aan te trekken, waar een romantisch verhaal aan vast zit.
Laat mij het weten volgend jaar, wie weet ga ik eens.

Leuk om te weten is dat ik een oudere man op een verjaardag sprak die elk jaar vanuit H.I Ambacht op zijn fiets naar dit festival toegaat, alleen om mensen te ontmoeten , te spreken en de sfeer en met op leeftijd bedoel ik iemand die ver in de tachtig jaar is! Je ziet romaniek is niet leeftijdgebonden.

Karin

zaterdag 25 aug 2012

mieke :
Jullie zagen er prachtig uit, en dat het ook nog steeds zo goed past! Chapeau Karel en Jet

zaterdag 25 aug 2012

Jessica Stolk :
8) Wat was het gezellig ,wat hebben we genoten zeg.Mooie foto,s,weer even het sfeertje kunnen proeven en volgend jaar,gaan we zeker weer!!!!Jessica Stolk.

woensdag 22 aug 2012

Gerda van Geene :
Leuke foto's van deze prachtige dag.

woensdag 22 aug 2012

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Reïncarnatie


(door Ronald G)

Olivia Laing doet in haar boek ‘’Crudo’’ uit 2018 alsof ze Kathy Acker is. Olivia Laing schrijft fictie die over haarzelf gaat. Anderen noemen een dergelijke manier van schrijven wel autofictie. Ze schrijft in de derde persoon over zichzelf en noemt zichzelf naar de in 1997 overleden schrijfster Kathy Acker.

Laing schrijft als Kathy over de periode die vooraf gaat aan haar, Laing’s, huwelijk. Dat is geen fictie maar allemaal ''echte'' biografie in dagboek vorm, waarover ze doet of het fictie is. Ze mengt er observaties uit boeken van Acker doorheen. Ze schrijft bovendien in de traditie van John dos Passos en Döblin, met veel nieuwberichten – die nu twitterberichten zijn- tussendoor. Trump komt aan het woord, direct via Twitter, later in het boek Jacob Rees Mogg die op de Britse ontbijttelevisie verklaart dat hij van mening is dat abortus illegaal moet zijn ook na verkrachting.

Intussen vertelt de schrijfster ‘’Kathy, by which I mean I, was getting married. Kathy by which I mean I, had just got off a plane from New York. It was 19.45 on 13 May 2017”. Olivia Laing laat dus Kathy Acker reïncarneren in haar boek en in het literaire deel van haar leven. Dichterbij kan haast niet.


  • Nieuw

  • Reacties