Wat te doen met een poepend politiepaard?

Deze week werd bekend dat stadswachten en politieagenten extra gaan letten op loslopende honden en viervoeters die op straat poepen, zonder dat de stront wordt opgeruimd. Hondenbezitters krijgen een boete van 90 euro als zij in de fout gaan. Als de overtreder weigert de poep op te ruimen, komt daar nog ruim honderd euro aan ‘schoonmaakkosten’ bij. Terecht natuurlijk.

Een vraag die opkomt is wat de politie zelf doet tegen poepende politiepaarden van de bereden brigade. Een actueler onderwerp dan het op het eerste gezicht lijkt. In wijken met overlast en jeugdcriminaliteit zet met name de Rotterdamse politie steeds vaker de bereden brigade in. Politiemensen surveilleren te paard door de oude woonwijken, waarbij de viervoeter niet zelden op de stoep of het fietspad loopt. Het komt vreemd over als een stadswacht iemand staat te bekeuren vanwege een hondendrol en er loopt een paar meter verder een politiepaard voorbij terwijl deze achteloos een veelvoud aan paardenstront op het trottoir deponeert.


Nederland zou Nederland niet zijn, als daar geen regeling voor is getroffen. De woordvoerder van de politie laat weten dat als de uitwerpselen op de rijbaan liggen, er niets aan wordt gedaan. Doen de paarden evenwel hun behoefte op de stoep of vlak bij winkels, dan moet de ruiter de Roteb waarschuwen, die dan een ploeg stuurt om de zaak op te ruimen. Als dat niet gebeurt, dan zou de stadswacht eigenlijk ook de politieruiter moeten bekeuren.
Josianne Wemekamp :
ik vind het een beetje raar soms kun je niet merken dat een paard poept en dan moet je ook nog zo"n belachelijk hoge boete!!!!!
ik vind dat je zelf ook gewoon goed moet uitkijken als je in poep stapt..

donderdag 17 nov 2016

Marius van der Maas :
Natuurlijk is het veel erger om in de honde poep te trappen.
Bovendien is de paarden poep makkelijk te zien!

woensdag 21 okt 2009

geheim :
Ik vind het soms ook heel erg irrritant dan loop je in de stad en dan stap je in 1 keer in de poep nou lekker als je dannie goed uit kijkt en dan ook nog die mensen met een hond een boette geven:S;)

woensdag 30 sep 2009

Schrijf uw reactie








Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties