Havenbedrijf Rotterdam intensiveert activiteiten in India

8369-havenbedrijf-rotterdam-intensiveert-activiteiten-in-india

(van de redactie)

Door het tekenen van twee Memorandums of Understanding, het aanstellen van een Representative office in India, en het opzetten van een maritieme universiteit samen met Rotterdamse onderwijsinstellingen, intensiveert het Havenbedrijf Rotterdam de samenwerking met partijen in India.

‘Als één van de snelst groeiende economieën ter wereld, zet India fors in op het ontwikkelen van zeehavens, industriegebieden en achterlandverbindingen. Dat maakt India tot een interessante partner om mee samen te werken op het gebied van handel, maritieme industrie en onderwijs, maar ook op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties.’ aldus Rene van der Plas, Hoofd Port of Rotterdam International.


World Port Center – (foto portofrotterdam.com)

Groeiende rol India in maritieme handel
Speerpunten van de huidige regering zijn het verbeteren van de ‘ease of doing business’ en het stimuleren van maakindustrie via het ‘Make-in-India-programma’. India verscheept ongeveer 95% van het handelsvolume overzee. De strategische locatie en lange kustlijn met belangrijke internationale handelsroutes maakt India tot een belangrijk maritiem land.

‘Rotterdam heeft al een sterke positie in de handel met India, maar we zien nog genoeg potentie onze zichtbaarheid in de markt en ons marktaandeel verder te vergroten, door met name groei van retail, fast-moving consumer goods (FMCG), auto-accessoires en chemische en farmaceutische producten.’ Aldus Emile Hoogsteden, directeur Containers Breakbulk en Logistics.

Foto broekmanlogistics.com

Representative office met Broekman Logistics India
Het Havenbedrijf Rotterdam is sinds een aantal jaren actief in India, onder andere met het uitvoeren van adviesopdrachten en het aantrekken van lading. Door een Representative team in India aan te stellen, wil het Havenbedrijf Rotterdam zijn internationale activiteiten verder ontwikkelen. Het gaat hierbij om het uitvoeren van adviesopdrachten, de verkoop van digitale producten, het aantrekken van investeringen en het bevorderen van de maritieme handelsstromen tussen India en Europa via Rotterdam.

Broekman Logistics India is vanaf 2006 actief in India en is vanaf oktober 2019 gestart als Representative. Met 16 kantoren in India is het goed vertegenwoordigd in alle belangrijke haven en handelssteden waaronder Mumbai, New Delhi, Chennai, Ahmedabad, Kochi en Kolkata. De lokale kennis en het netwerk in India zijn van toegevoegde waarde om de samenwerking met partijen in India verder te kunnen intensiveren.

Memorandum of Understanding
Naast de samenwerking met Broekman India, tekent het Havenbedrijf gedurende de handelsmissie en staatsbezoek aan India een tweetal zogenaamde ‘Memorandums of Understanding’; een met de Maharashtra Maritime Board en een met de overheid van de deelstaat Kerala.

In beide gevallen gaat het om het uitvoeren van adviesopdrachten op maritiem en logistiek gebied en digitalisering. Deze MoU’s worden afgesloten in aanvulling op de reeds bestaande overeenkomst tussen het Havenbedrijf Rotterdam en de Gujarat Maritime Board. Sinds eind 2017 worden daar adviesopdrachten uitgevoerd.

Foto collegedunia.com

Oprichting maritieme universiteit in Gujarat
Het Havenbedrijf Rotterdam verleent sinds kort samen met de Erasmus Universiteit en het Scheepvaart & Transport College advies bij het oprichten van een maritieme universiteit in Gujarat.

Jan Tak :
India een interessante partner om mee samen te werken op het gebied van handel, maritieme industrie en onderwijs, maar ook op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties.’ aldus Rene van der Plas, Hoofd Port of Rotterdam International.

Maar India is ook het land met een grote armoede, wonen in krottendorpen op de vuilnisbelt, kinderarbeid en stervende mensen in de smerige straten.

We moeten wel het hele verhaal vertellen, het is daar beslist geen hosanna. Laten we hopen dat ook dit aspect de aandacht krijgt.

maandag 04 nov 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties