SP-jongeren brandmerken PvdA-kantoor om Tweebosbuurt: ‘PvdA is ideologisch failliet’

8338-sp-jongeren-brandmerken-pvda-kantoor-om-tweebosbuurt-pvda-is-ideologisch-failliet

(van de redactie)

Gisteren hebben de jongeren van de Rotterdamse SP (ROOD) het Rotterdamse PvdA-pand beplakt met posters. Zo protesteerden de jongeren tegen de partij van de afbraak en hun steun aan de sloop van de Tweebosbuurt. Dit gebeurde samen met een aantal bewoners van de buurt die op het punt staat gesloopt te worden.

De Tweebosbuurt in Rotterdam is een buurt in de stad met voornamelijk betaalbare huurwoningen die gesloopt wordt. Deze sloop werd bevochten door veel bewoners uit de buurt die in verzet kwamen tegen de uitzettingen. De Partij van de Arbeid besloot donderdag 3 oktober om niet mee te stemmen met een voorstel om de sloop van de buurt een halt toe te roepen en heeft zich tot nu toe altijd achter de massale sloopplannen geschaard.


SP vertegenwoordiger Tijs Hardam: “De PvdA laat zien aan welke kant zij staan en dat is zeker niet de kant van de bewoners. Met de sloop van deze buurt wordt Rotterdam nog minder toegankelijk voor lagere inkomens en komt de betaalbare huur nog verder onder druk te staan. Normale mensen worden uitgezet voor de belangen van het grote geld en de gemeente.”

“Door dit pand te beplakken willen wij samen met de Tweebossers een statement maken tegen de failliete PvdA en duidelijk maken dat zij hun koers moeten wijzigen. De Rotterdamse sociaaldemocraten kiezen politieke macht boven de belangen van mensen. Daarom maken wij hun pand, de kern van hun politieke partij, alvast klaar voor ontruiming. Van politieke principes is er namelijk bij de PvdA niets meer over.”

Het pand aan de Willem Smalthof werd gisteren beplakt met karton en tape, en voorzien van posters met slogans als ‘De PvdA is ideologisch failliet’ en ‘De Tweebosbuurt ontruimen?, dan ook het PvdA pand.’ Hierbij werden de jongeren van de SP ondersteund door vertegenwoordigers van de Tweebosbuurt.

De Rotterdamse PvdA liet later via Dagblad010 bij monde van fractievoorzitter Co Engberts weten dat de PvdA de emoties rond de sloop ook voelt. “De PvdA werkt met het College aan voldoende betaalbare woningen voor iedereen, sterke wijken en het bestrijden van misstanden zoals huisjesmelkers.” Echter verschilt de PvdA met de SP van mening hoe dat te bereiken. “Dat is natuurlijk jammer, al zie ik mezelf dan niet zo snel het SP-kantoor onder handen nemen.’’

Foto’s: SP-ROOD

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties