Batavierenhuis opent zondag 6 oktober

8331-batavierenhuis-opent-zondag-6-oktober


(van de redactie)

Op zondag 6 oktober om 18.00 uur opent het Batavierenhuis in Delfshaven voor het eerst de deuren voor de buitenwereld.

Het Batavierhuis is een huis voor talentontwikkeling in Rotterdam. De focus ligt op muziek, met ruimte voor andere kunstvormen.

Het Batavierhuis is een onafhankelijke makersplek en broedplaats voor (jonge) ondernemende kunstenaars met als doel Rotterdams talent in Rotterdam zich verder te laten ontwikkelen en het Rotterdamse culturele (muziek)leven te verrijken.

In het Batavierhuis worden alle kleinere Rotterdamse muzieknetwerken aaneengesmeed tot één groot netwerk waardoor je als Batavier verder wordt verrijkt. Elke Batavier heeft zijn eigen expertise waardoor ook veel kennis en kunde kan worden gedeeld, wat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de individuele Batavier. Zo ontstaan spontaan artistieke kruisbestuivingen.

Het Batavierhuis is een initiatief van de Stichting Droom en Daad. Het is gevestigd aan de Pieter de Hoochweg 108.

Zie voor meer informatie: https://www.batavierhuis.nl/

Foto: batavierenhuis.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties