Begroting 2020: inspreekmoment voor Rotterdamse burgers en behandeling door raad

8315-begroting-2020-inspreekmoment-voor-rotterdamse-burgers-en-behandeling-door-raad

(van de redactie)

Het college van B en W heeft donderdag 26 september de Begroting 2020 gepresenteerd op www.watdoetdegemeente.rotterdam.nl/begroting2020/. Voor het laatste nieuws en alle informatie rondom de raadsbehandeling van de begroting kunt u terecht op www.rotterdam.nl/gemeenteraad/begroting-2020. Hier vindt u onder andere de vergaderdata en informatie over inspreken.


Inspreekmoment
Rotterdammers en belanghebbenden kunnen op woensdag 16 oktober, vanaf 16.00 uur, inspreken over de begroting en hun zorgen of bezwaren uiten en argumenten meegeven aan de raad. Aanmelden daarvoor kan tot uiterlijk maandag 14 oktober, 12.00 uur, via info@griffie.rotterdam.nl.

Behandelwijze
De behandelwijze van de begroting in gemeenteraad en raadscommissies verloopt als volgt:

•Op woensdag 30 oktober en donderdag 31 oktober buigen de raadsleden zich over de verschillende programma’s van de begroting tijdens de begrotingscommissies.

•Donderdag 7 november staat de raadsvergadering in het teken van de eerste termijn van het debat over de Begroting 2020 en het indienen van moties en amendementen.

•Op dinsdag 12 november vindt het afrondende debat tussen de raad en het college plaats, besluit de raad over ingediende moties en amendementen en stelt de raad de begroting en de belastingverordeningen voor 2020 vast.

Vergaderstukken en live uitzending
Alle vergaderingen over de begroting zijn live te volgen en achteraf terug te kijken via rotterdam.raadsinformatie.nl. Ook de agenda’s en stukken van de vergaderingen zijn op deze website te vinden.Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties