Burgemeester Aboutaleb naar Curaçao en Colombia

8301-burgemeester-aboutaleb-naar-cura-ao-en-colombia


(van de redactie)

Burgemeester Aboutaleb brengt van 21 tot en met 30 september een werkbezoek aan Curaçao en Colombia. Als thuisstad van ruim 22.000 Curaçaose Rotterdammers heeft Rotterdam een belangrijke band met Curaçao. Stad en eiland werken veel samen op het gebied van onderwijs, economische ontwikkeling en veiligheid. In Colombia opent burgemeester Aboutaleb de derde Colombian Dutch Dialogue on Transport and Logistics voor ondernemers die in Nederland of Colombia zaken willen doen. Ook spreekt hij met zijn collega's van Bogotá en Medellín over hun succesvolle aanpak van de drugscriminaliteit.


Curaçao
Tijdens het werkbezoek gaat burgemeester Aboutaleb op Curaçao in gesprek met lokale bestuurders en veiligheidspartners zoals het OM, de politie en het Veiligheidshuis. Verder bezoekt hij de haven van Curaçao en heeft hij een gesprek met de Raad van Ministers over de economische uitdagingen van het eiland.

Colombia
Wereldwijd is Nederland de vijfde bestemming van Colombiaanse exportproducten, onder meer vanwege de sleutelfunctie van Rotterdam als doorvoerhaven in Europa. De Colombiaanse overheid wil investeren in infrastructuur en havenontwikkeling en is geïnteresseerd in de Nederlandse kennis over transport en logistiek, integraal watermanagement en veiligheid in de haven.

Burgemeester Aboutaleb brengt ook een bezoek aan verschillende wijken in Bogotá en Medellín waar met succes de drugscriminaliteit is teruggedrongen. Op de EAFIT Universiteit in Medellín spreekt hij met docenten en studenten over sociale innovatie.

Handelsbetrekkingen
Binnen de Europese Unie is Nederland een van de belangrijkste investeerders in Colombia. Naar Nederland worden o.a. steenkool en olie geëxporteerd, naast agrarische producten als bananen en koffie. Nederland exporteert o.a. chemische en farmaceutische producten en bloemen naar Colombia.

Op dit moment zijn er meer dan 60 Nederlandse bedrijven actief op de Colombiaanse markt, waaronder enkele multinationals. Daarnaast is er een groeiend aantal kleine en middelgrote ondernemingen in de tuinbouw, engineering services en scheepsbouw.

Jan Tak :
Colombia????
Wat moet de burgervader van Rotterdam in het drugs-paradijs bij uitstek?
Volgens Abou:
"om de cocaïnesmokkel via de Rotterdamse haven tegen te gaan, moet Nederland zelf meer informatie gaan verzamelen in landen waar de drugs vandaan komen"
Natuurlijk dat daar nooit eerder iemand op dat idee is gekomen.

Zie je het voor je: Onze burgervader die de Colombianen wel eens even zal vertellen dat het afgelopen moet zijn met die drugtransporten naar Rotterdam? Het enige dat ze daar zullen denken "daar komt weer een Marokkaan"

Kom op zeg dit is toch totaal ongeloofwaardig?
Zonder de miljarden van de drugshandel vervalt Columbia in de volledige armoede en anarchie tenzij Abou iets te bieden heeft. Maar wat dan?
Beter zou zijn als Europa maar i.i.g. Nederland zich aansluit bij de actie's van Trump maar ja dat is natuurlijk een stapje te ver voor de PvdA.

vrijdag 27 sep 2019

amazigh amazigh 1 :
Hij probeert je af te lijden van het mokro probleem zoals radicalisering in het verkeer het in elkaar slaan van agenten daar moet je druk om maken

donderdag 26 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties