Olifanten Blijdorp krijgen extra douche

8107-olifanten-blijdorp-krijgen-extra-douche

(van onze redactie)

In Diergaarde Blijdorp kunnen de dieren de warme periodes goed doorstaan. Er zijn in de dierentuin veel (sub)tropische dieren die goed tegen warmte kunnen. Voor alle soorten zijn de verblijven zo ingericht dat de dieren de juiste keuzemogelijkheden hebben. Ze kunnen zelf voor verkoeling kiezen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruik maken van schaduwplekken, binnenverblijven, water of een modderbad.


De olifanten bedekken zichzelf graag met een laagje modder. Dit beschermt ze tegen de felle zon en tegen parasieten die in de zomer meer voorkomen. Het vocht uit de modder verdampt op de huid, wat ook weer voor verkoeling zorgt. Daarom hebben de olifanten in de zomer altijd toegang tot een modderbad. Daarnaast worden de olifanten op warme dagen twee keer per dag gedoucht. Hebben ze het dan nog steeds warm, dan plonzen ze in het bad. Helemaal kopje onder met alleen de slurf als snorkel.

Dat is voor bezoekers in Blijdorp niet weggelegd, maar goed toeven kan het wel zijn in de Rotterdamse Diergaarde. De vele schaduwplekken onder de bomen, op de terrassen en bijvoorbeeld in het koele Oceanium zorgen voor hen voor verkoeling.

Voor het geld hoef je het niet te laten. Met je Rotterdampas betaal je eenmalig maar €5 en als je vaker naar de Diergaarde wilt, slechts €41,50 voor een jaarabonnement.

Jeroen Waardenburg :
Gf dat nog gaat Arie ,wij denken het niet al deze olifanten zijn geboren is dierentuinen,en zijn gewend aan het leven dat ze lijden zonder gevaren.En dieren terug zetten in de natuur duurt soms jaren en dan mag men hopen dat het goed gaat met ze als in eigen levensonderhoud moeten voorzien.

En dan is de vraag waar zijn ze beter af in de natuur of dierentuin leven.

zaterdag 29 jun 2019

Arie Torcque :
Ja Jeroen, ze moeten die dieren terug zetten in de natuur, de verzorgers meesturen, want omzich zelf te verzorgen zullen ze wel verleerd hebben, hoeven die verzorgers ook de w.w. niet in.

En een Redacteur meesturen om in komkommertijd een leuk stukje te schrijven

zaterdag 29 jun 2019

Jeroen Waardenburg :
Je ziet ze genieten................heerlijk.

vrijdag 28 jun 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties