Dichters van niveau in Atrium

8064-dichters-van-niveau-in-atrium

Onderschat wordt nogal eens hoeveel menselijke talent er in ouderdom opgeslagen is.

Behalve een heel leven aan herinneringen en menselijke relaties, zijn er alle ervaringen, bekwaamheden en talenten die mensen een leven lang gekoesterd, vervolmaakt, gepraktiseerd en te gelde gemaakt hebben.

Verzorgings en bejaardentehuizen zijn daarom -behalve de zorgcentra die ze zijn- een soort spaarbanken van menselijk leven.


Schitterend kwam dat tot uitdrukking op dinsdag 4 juni waar in zorgcentrum Atrium aan de Karels Doormanstraat diverse dichters en artiesten optraden. Drie daarvan, te weten, Hans Sleutelaar, Dick Kornet en Peter Bulthuis wonen in zorgcentrum Atrium. Ze traden op tussen Rotterdams dichter en medeorganisator Rien Vroegindeweij, zangeres Eveline de Bruin en Loes Luca en Pierre van Duijl.

Hieronder een klein visueel verslag van deze –daarover mogen we onbescheiden zijn- historische gebeurtenis.


De dichters Peter Bulthuis, Hans Sleutelaar en Dick Kornet droegen op vier juni voor uit hun gedichten. Het programma bestond behalve uit hun werk tevens uit gedichten van Rien Vroegindeweij, door Eveline de Bruin gezongen gedichten van Hans Sleutelaar en uit muziek van Loes Luca en Pierre van Duijl. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Loes Luca, Peter Bulthuis, Hans Sleutelaar en Dick Kornet applaudisseren voor een klassieker van Rien Vroegindeweij. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Peter Bulthuis maakt indruk met zijn prozagedichten. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Sleutelaar leest over een voormalige vriend die met wapens dreigde. Rechtsvoor filmt Carel van Hees als experiment met de I-phone8. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Dick Kornet na zijn optreden nu als luisteraar. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Eveline de Bruin zingt Sleutelaar. En goed! (Foto © Ronald Glasbergen)


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties