Internationale deskundigen buigen zich over Rotterdam als toeristische bestemming

7994-internationale-deskundigen-buigen-zich-over-rotterdam-als-toeristische-bestemming

Er komt een speciale toerisme-editie van de International Advisory Board in mei

Zeven internationale experts en deskundigen op het gebied van reizen, toerisme en stedelijke ontwikkeling komen van 13 t/m 15 mei naar Rotterdam om de stad te adviseren over de toekomst van toerisme. De deskundigen maken deel uit van een speciale toerisme-editie van de International Advisory Board Rotterdam (IABx), georganiseerd door Rotterdam Partners. Hun advies dient als belangrijke input voor de nieuwe toeristische visie van wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme).


Travel & Tourism is wereldwijd een van de snelst groeiende economische sectoren. Rotterdam heeft nog volop ruimte om te profiteren van het aantrekkende toerisme. De stad heeft bovendien de kans om slimme keuzes te maken over de waarde van toerisme voor Rotterdam in de toekomst. Dit was voor Rotterdam Partners aanleiding om een IAB over toerisme te organiseren. De leden van de IABx buigen zich vanuit hun verschillende disciplines en blikvelden over het vraagstuk op welke manier toerisme in Rotterdam het beste op een duurzame manier kan bijdragen aan de lokale economische ontwikkeling. En hoe toerisme kan bijdragen aan andere belangrijke aspecten zoals levendigheid, leefbaarheid en het DNA van de stad.

De IABx toerisme bestaat uit de volgende leden:

* Larry Beasley (tevens voorzitter van deze IAB-editie): Voormalig directeur stedelijke ontwikkeling van Vancouver, Canada. Beasley was eerder lid van de IAB in 2011, 2013 en 2015.

* Anna Pollock: Founder van 'Conscious Travel'. Adviseert toerismeorganisaties over de hele wereld. Was eerder te zien in de Tegenlicht-documentaire 'Reizen is het nieuwe roken'.

* Martin Boisen: Deense sociaal geograaf, vooral bekend vanwege zijn werk op het gebied van placemaking en city branding.

* Peter Jordan: 'Head of insights' van Toposophy, gespecialiseerd in het vertalen van wereldwijde travel trends naar lokale betekenis.

* Miek de Roeck: Directeur van Visit Antwerp en voorzitter van de 'City Marketing Knowledge Group' van European Cities Marketing (ECM).

* Claudio Milano: Antropoloog en docent aan de Ostelea School of Tourism in Barcelona. Heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan over 'overtoerisme' en hoe daarmee om te gaan.

* Jeremy Smith: Consultant en schrijver op het gebied van toerisme en duurzaamheid.

Tijdens het driedaagse werkbezoek spreken zij met het stadsbestuur en diverse betrokkenen uit de stad op het gebied van toerisme en stedelijke ontwikkeling. Daarnaast bezoeken zij een groot aantal toeristische locaties en gebieden die uniek zijn voor Rotterdam. Tijdens een publieksbijeenkomst op woensdagmiddag 15 mei presenteren zij vervolgens hun bevindingen en overhandigen zij hun aanbevelingen aan wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme).

Voorafgaand aan deze internationale bijeenkomst, heeft Rotterdam Partners een aantal sessies gehouden met diverse betrokkenen uit de stad, zoals ondernemers (van groot tot klein) in de toeristische sector, touroperators, vervoerders en nationale experts. Allemaal geven zij aan dat Rotterdam nog veel potentie heeft om te groeien, maar dat keuzes en beleid nodig zijn om deze groei zo te laten verlopen dat de typisch Rotterdamse identiteit en leefbaarheid van de stad blijven behouden. De uitkomsten van deze sessies worden gebundeld in een adviesdocument dat dient als vertrekpunt voor de IABx-leden.

Foto is van rotterdampartners.nl

Jan Tak :
Een toerist is geen gast maar een arrogante klant die geanimeerd wenst te worden en verwacht dat iedere Rotterdammer daar aan mee werkt. Jammer maar ik dus niet.
Wat mij betreft, wees welkom maar Rotterdam is onze stad en geen verdienmodel ala "Benidorm aan de Maas".

Linksaf naar de Amsterdamse Wallen en rechtsaf voor de de Goudse kazen, thank's for your visit and don't forget the guide.

zaterdag 04 mei 2019

Jeroen Waardenburg :
Men moet is ophouden met zeuren,en laat men blij wezen hoe meer toeristen hoe beter Rotterdam als Wereldstad heeft zeer en zeer veel te bieden.

Alleen de toeristen moeten hun plaats weten en dat zij zich bewust zijn dat zij te gast zijn,een kwestie van handhaving,wat in het dorpje A nooit is gebeurd.

Kortom toeristen WELKOM in de Wereldstad Rotterdam !!!!

zaterdag 04 mei 2019

Rinus Vuik :
Laat Rotterdam svp niet streven naar het aantal toeristen dat de binnenstad van Amsterdam verziekt.Niet voor niets ontvluchten veel Amsterdammers hun stad om neer te strijken en zich vervolgens te vestigen in,juist ja..... Rotterdam!
Toerisme dus beheersbaar houden lijkt mij.Schrijver/dichter Ilja Pfeiffer typeert Venetie als een ten dode opgeschreven stad, in bezit genomen door toeristen,waardoor deze stad haar identieit heeft weggegeven.Moeten wij,Rotterdammers niet willen!

zaterdag 04 mei 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties