Screening huurders in 31 straten

7922-screening-huurders-in-31-straten

In 31 Rotterdamse straten geldt vanaf 1 maart artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problemen (Wbmgp). Ook wel de Rotterdamwet genoemd.

Iemand die in een van deze 31 straten een woning wil huren, heeft eerst toestemming nodig van de gemeente. Voordat het huurcontract wordt getekend, onderzoeken de gemeente en politie of de huurder in het verleden voor overlast heeft gezorgd. Ook wordt onderzoek gedaan naar mogelijk crimineel gedrag in het verleden.

Voorwaarden
Als de huurder in het verleden voor overlast heeft gezorgd of crimineel gedrag heeft laten zien, dan kan de gemeente besluiten om géén huisvestingsvergunning te geven. De huurder mag de woning dan niet betrekken. De gemeente kan ook besluiten om een huisvestingsvergunning onder voorwaarde af te geven. De huurder mag de woning dan wel huren, maar moet zich wel aan bepaalde voorwaarden houden.


Leefbaarheid
Sommige gebieden of straten in Rotterdam kunnen te maken hebben met ernstige leefbaarheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan criminaliteit, (drugs) overlast of sociale problemen als werkloosheid of hangjongeren. Samen met de politie en woningcorporaties probeert de gemeente de leefbaarheid hier te verbeteren. Bijvoorbeeld door renovatie van woningen, verbeteren van de veiligheid en openbare ruimte of verbetering van de schoolprestaties.

Rotterdamwet
Als aanvulling op deze maatregelen is er de Rotterdamwet. Buurten waar al te veel woonoverlast is kunnen worden gevrijwaard van nieuwe overlastgevers. Het idee is dat deze overlastgevers ergens anders in de stad eerder en beter worden gecorrigeerd in hun gedrag. Dit zorgt voor vermindering van de overlast en een aantrekkelijker woonklimaat.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties