Binnenkijken bij De Magistraat tijdens Week van Zorg en Welzijn

7919-binnenkijken-bij-de-magistraat-tijdens-week-van-zorg-en-welzijn

Op zaterdag 16 maart tussen 13.00 en 16.00 uur zet woonzorglocatie De Magistraat, onderdeel van Domus Magnus, de deuren open tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Op deze middag kunt u een kijkje nemen op deze unieke locatie en ervaren hoe het wonen en welzijn aangeboden wordt.

Programma: rondleiding
Wandel tijdens een rondleiding mee en proef de bijzondere sfeer van deze woonzorglocatie aan de Henegouwerlaan. Bezoekers bezichtigen de centrale ruimtes, riante binnentuin en kunnen van het personeel horen hoe zij het werken bij Domus Magnus ervaren. Zij krijgen te zien hoe het welzijn van de bewoners, veelal met een lichamelijke zorgvraag of vorm van dementie, centraal staat. Een team van welzijnsmedewerkers organiseert bij De Magistraat activiteiten, waaronder een wekelijks concert. Zo geniet men deze middag van live muziek en een hapje en drankje.


Week van Zorg en Welzijn
De open dag wordt gehouden tijdens De Week van Zorg en Welzijn en heeft als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en geïnteresseerden te motiveren. De open dag is dan ook voor zowel belangstellenden die een geschikte woonzorglocatie zoeken voor zichzelf of een dierbare, maar ook voor mensen die in de zorgbranche (willen) werken.

Meer informatie
Bent u belangstellend naar deze locatie die persoonlijke en professionele ouderenzorg biedt? U bent tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom. Naast De Magistraat openen nog acht andere locaties van Domus Magnus ook op zaterdag 16 maart 2019. Kijk voor meer informatie op www.domusmagnus.com/zorgenwelzijnSchrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties