Renovatie en uitbreiding Kasteel Sparta

7882-renovatie-en-uitbreiding-kasteel-sparta

Sparta Rotterdam, de oudste voetbalclub van Nederland, heeft plannen om het stadion uit te breiden. Het is de bedoeling dat er 1100 zitplaatsen bij komen, vertelde voorzitter Leo Ruijs in zijn nieuwjaarstoespraak. Het Kasteel, zoals het stadion heet, wordt bovendien gerenoveerd. De eerste versie van Het Kasteel, het eerste voetbalstadion van Nederland, is gebouwd in 1916. In 1998/1999 vond ook een ingrijpende renovatie plaats.


Horeca, sport en recreatie
Uitbreiden / renoveren stadion 'Het Kasteel' voor Sparta Rotterdam aan het Spartapark-Noord 1, in de wijk Spangen. Er komen 1.100 nieuwe plaatsen / 12 nieuwe skyboxen / het hoofdgebouw wordt uitgebreid en opnieuw ingedeeld. De financiering voor het project is nog niet rond, startdatum is daardoor nog niet helemaal duidelijk. De nevenadviseurs worden in de komende weken gecontracteerd.

Naast meer zitplaatsen komen er twaalf skyboxen bij. De totale capaciteit groeit op deze manier naar 12.500 toeschouwers. Dit alles is mogelijk door het speelveld te verlagen. In de ruimte die ontstaat in de ring tussen de bestaande tribunes en het verlaagde veld, is plek voor nieuwe zitplaatsen. Ook de toilet- en horecavoorzieningen in de gracht worden vernieuwd en uitgebreid.

Het hoofdgebouw wordt uitgebreid en opnieuw ingedeeld. De fanshop wordt groter, bovendien worden de voorzieningen voor spelers en pers verbeterd. Met de renovatie en uitbreidingen hoopt de Rotterdamse voetbalclub aan de eisen van de UEFA te voldoen om er interlands te mogen houden. Het huidige stadion is momenteel niet geschikt voor dergelijke wedstrijden.

Sparta Rotterdam wil ook sportcomplex Nieuw Terbregge uitbreiden met een volledige trainingsaccommodatie voor zowel het eerste elftal en Jong Sparta , de jeugdopleiding als de RV&AV Sparta. De kleedaccommodaties van de amateurtak en de jeugdopleiding worden ingericht naar de nieuwste normen van zowel de KNVB als het NOC*NSF.

Naast de kleedaccommodatie krijgen ook oefenzalen, medische ruimten, kantoren, spelershome, lesruimte en horeca een ‘enorme upgrade’, laat Sparta weten.

Door de uitbreiding kan Sparta Rotterdam meer ruimte en kwaliteit bieden aan supporters, spelers en sponsors. De club wil bij de renovatie en uitbreiding gebruik maken van hoogwaardige en duurzame materialen. Er wordt gekeken naar energie- en waterbesparende maatregelen.

De gemeente Rotterdam is nauw betrokken bij de verbouwingsplannen. Zowel de gemeente als Sparta streven naar een gebiedsverbetering, inclusief aanpassing van de infrastructuur en een betere ontsluiting.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties