Erasmusspeld voor Arie de Bondt

7864-erasmusspeld-voor-arie-de-bondt

Vanwege zijn 40-jarig Rotterdams ambtsjubileum heeft Arie de Bondt vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende 40 jaar in dienst zijn van de gemeente of zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Arie de Bondt kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit de handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb, tijdens de raadsvergadering van 31 januari 2019.


Plaatsvervangend griffier
De heer De Bondt startte op 1 februari 1979 zijn loopbaan bij de gemeente Rotterdam bij de toenmalige afdeling Burgerzaken. Na enkele tussenstappen werd hij per 1 juni 1992 aangesteld als hoofd van de sectie Bestuur bij het Bureau Gemeentesecretaris / bureau Raad. Sinds begin 2003, toen de raadsgriffie werd gevormd, werd hij raadscoördinator. Momenteel is Arie plaatsvervangend raadsgriffier en raadsadviseur. Vanwege zijn grote kennis en jarenlange ervaring met de gemeenteraad van Rotterdam wordt hij in de wandelgangen ook wel het orakel van de raad genoemd.

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont het beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties