Erasmusspeld voor Arie de Bondt

7864-erasmusspeld-voor-arie-de-bondt

Vanwege zijn 40-jarig Rotterdams ambtsjubileum heeft Arie de Bondt vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende 40 jaar in dienst zijn van de gemeente of zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Arie de Bondt kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit de handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb, tijdens de raadsvergadering van 31 januari 2019.


Plaatsvervangend griffier
De heer De Bondt startte op 1 februari 1979 zijn loopbaan bij de gemeente Rotterdam bij de toenmalige afdeling Burgerzaken. Na enkele tussenstappen werd hij per 1 juni 1992 aangesteld als hoofd van de sectie Bestuur bij het Bureau Gemeentesecretaris / bureau Raad. Sinds begin 2003, toen de raadsgriffie werd gevormd, werd hij raadscoördinator. Momenteel is Arie plaatsvervangend raadsgriffier en raadsadviseur. Vanwege zijn grote kennis en jarenlange ervaring met de gemeenteraad van Rotterdam wordt hij in de wandelgangen ook wel het orakel van de raad genoemd.

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont het beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties