‘Love is in the air’ op Laurenstoren’

7805-love-is-in-the-air-op-laurenstoren

In het kader van de dag van de Liefde organiseert de Laurenskerk een bijzondere en romantische Valentijns-actie. De Laurenskerk verloot een exclusief proostmoment op 14 februari 2019 op het dak van de Laurenstoren onder het genot van een hapje en glaasje bubbels.

In de afgelopen jaren is het aantal aanvragen voor romantische aanzoeken op het dak van de Laurenstoren fors toegenomen. Het is duidelijk dat het plekje op het dak van de Laurenstoren geliefd is onder stellen en omdat het binnenkort Valentijnsdag is, wil de Laurenskerk iets speciaals doen.


Vanaf 14 januari kan deelgenomen worden aan de “Proost-op-de-liefde” winactie. Deelnemers kunnen via de facebookpagina van de Laurenskerk aangeven waarom juist zij dit exclusieve moment moeten winnen. Op 7 februari wordt bekend gemaakt wie er op 14 februari tussen 17.00 en 18.00 uur op hoog niveau gaan proosten op hun liefde. Onder begeleiding van een gids klimmen de winnaars naar het dak van de Laurenstoren en wordt hen een mand vol lekkernijen en bubbels overhandigd, respectievelijk aangeboden door Sherlock’s Place en wijnimport LenselinQ, om dit unieke moment te vieren!

Fotograaf: Rio-Sarah Nederveen-Ouborg

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties