‘Love is in the air’ op Laurenstoren’

7805-love-is-in-the-air-op-laurenstoren

In het kader van de dag van de Liefde organiseert de Laurenskerk een bijzondere en romantische Valentijns-actie. De Laurenskerk verloot een exclusief proostmoment op 14 februari 2019 op het dak van de Laurenstoren onder het genot van een hapje en glaasje bubbels.

In de afgelopen jaren is het aantal aanvragen voor romantische aanzoeken op het dak van de Laurenstoren fors toegenomen. Het is duidelijk dat het plekje op het dak van de Laurenstoren geliefd is onder stellen en omdat het binnenkort Valentijnsdag is, wil de Laurenskerk iets speciaals doen.


Vanaf 14 januari kan deelgenomen worden aan de “Proost-op-de-liefde” winactie. Deelnemers kunnen via de facebookpagina van de Laurenskerk aangeven waarom juist zij dit exclusieve moment moeten winnen. Op 7 februari wordt bekend gemaakt wie er op 14 februari tussen 17.00 en 18.00 uur op hoog niveau gaan proosten op hun liefde. Onder begeleiding van een gids klimmen de winnaars naar het dak van de Laurenstoren en wordt hen een mand vol lekkernijen en bubbels overhandigd, respectievelijk aangeboden door Sherlock’s Place en wijnimport LenselinQ, om dit unieke moment te vieren!

Fotograaf: Rio-Sarah Nederveen-Ouborg

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties