Forum: Mobiliteit in de toekomst

7803-forum-mobiliteit-in-de-toekomst

NRW-Nederland forum “Visie mobiliteit 2050”

Hoe ziet mobiliteit er in de toekomst uit? Hoe kunnen wij het groeiende aantal mensen en goederen sneller, veiliger en milieuvriendelijker over de grens vervoeren? Het antwoord op deze vragen wordt besproken op het NRW-Nederland forum die op 16 januari op de vakbeurs InfraTech 2019 in Rotterdam plaatsvindt.

Tijdens het bilaterale forum "Visie mobiliteit 2050” georganiseerd door Rijkswaterstaat en de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) presenteren zich enkele toekomstgerichte infrastructuurprojecten uit Nederland en Noordrijn-Westfalen. Onder de genodigden zijn Cora van Nieuwenhuizen, minister van Verkeer en Waterstaat van Nederland, en Hendrik Wüst, minister van Verkeer van Noordrijn-Westfalen.Programma

12.00-12.05: Welkomstwoord Werner Schaurte-Küppers, voorzitter DNHK

12.05-12.30: Key Notes Cora van Nieuwenhuizen, Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat, en Hendrik Wüst, NRW minister van Verkeer

12.30-13.00: Presentatie van voorbeeldprojecten: Pieter van Ginneken, SmartwayZ.nl: “SmartwayZ.NL - een integrale aanpak voor mobiliteit en infrastructuur in Zuid-Nederland”; Dr.-Ing. Jens Ansorge, Straßen.NRW: “KoMoD - verkeersleiding en autonoom rijden in de regio Düsseldorf“; Henk Jansma, Rijkswaterstaat: “URSA MAJOR 2 - Verbetering internationale vrachtvervoer door smarte weginfrastructuur”

Het NRW-Nederland forum is te vinden op de stand van Rijkswaterstaat in hal 6 (stand 6.200). InfraTech is de belangrijkste infrastructuurbeurs van Nederland.

Website: www.dnhk.org/infratech
Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties