Forum: Mobiliteit in de toekomst

7803-forum-mobiliteit-in-de-toekomst

NRW-Nederland forum “Visie mobiliteit 2050”

Hoe ziet mobiliteit er in de toekomst uit? Hoe kunnen wij het groeiende aantal mensen en goederen sneller, veiliger en milieuvriendelijker over de grens vervoeren? Het antwoord op deze vragen wordt besproken op het NRW-Nederland forum die op 16 januari op de vakbeurs InfraTech 2019 in Rotterdam plaatsvindt.

Tijdens het bilaterale forum "Visie mobiliteit 2050” georganiseerd door Rijkswaterstaat en de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) presenteren zich enkele toekomstgerichte infrastructuurprojecten uit Nederland en Noordrijn-Westfalen. Onder de genodigden zijn Cora van Nieuwenhuizen, minister van Verkeer en Waterstaat van Nederland, en Hendrik Wüst, minister van Verkeer van Noordrijn-Westfalen.Programma

12.00-12.05: Welkomstwoord Werner Schaurte-Küppers, voorzitter DNHK

12.05-12.30: Key Notes Cora van Nieuwenhuizen, Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat, en Hendrik Wüst, NRW minister van Verkeer

12.30-13.00: Presentatie van voorbeeldprojecten: Pieter van Ginneken, SmartwayZ.nl: “SmartwayZ.NL - een integrale aanpak voor mobiliteit en infrastructuur in Zuid-Nederland”; Dr.-Ing. Jens Ansorge, Straßen.NRW: “KoMoD - verkeersleiding en autonoom rijden in de regio Düsseldorf“; Henk Jansma, Rijkswaterstaat: “URSA MAJOR 2 - Verbetering internationale vrachtvervoer door smarte weginfrastructuur”

Het NRW-Nederland forum is te vinden op de stand van Rijkswaterstaat in hal 6 (stand 6.200). InfraTech is de belangrijkste infrastructuurbeurs van Nederland.

Website: www.dnhk.org/infratech
Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties