Primeur: 100% Plantburger

7796-primeur-100-plantburger

BURGERSPECIALIST TER MARSCH & CO LANCEERT 100% PLANT, 0% COW BURGER

Ter Marsch & Co viert vijfjarig bestaan met Nederlandse primeur, de introductie van een 100% plantaardige burger in samenwerking met ‘Moving Mountains’.

Ter Marsch & Co blijft ontwikkelen en speelt in op baanbrekende trends. Al eerder werd er een spraakmakende vegaburger aan het menu toegevoegd, nu is het tijd om een stap verder te gaan en die te voorzien van eigen(wijze) twist. Vanaf zaterdag 12 januari 2019​ is de ‘Natural Happiness’ bij Ter Marsch & Co in Rotterdam te proeven. Een 100% plantaardige burger ontwikkeld samen met het Britse ‘Moving Mountains’. Een specialist op plantaardig gebied en vindt in Ter Marsch & Co de allereerste Nederlandse partner. De burger is niet van een rundvleesburger te onderscheiden in kleur en textuur en sist zelfs op de grill.


Natural Happiness
Dat Ter Marsch & Co spraakmakende burgers serveert is bekend, de prijzenkast is flink gevuld met (inter)nationale successen, echter de plantaardige wereld is hen minder bekend. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen met ‘Moving Mountains’. Hun slogan “100% plant, 0% cow” zegt voldoende, een specialist op dit gebied en ontwikkelde een speciale burger-patty bestaande uit plantaardige proteïnen, champignons, rode biet, kokosolie en verschillende kruiden en specerijen en vormt de basis voor de ‘Natural Happiness’. De kracht van Ter Marsch & Co kwam naar voren om hier omheen een burger te creëren. Eén die menuwaardig is, het verschil maakt en waarbij je in één hap alle smaken proeft. Het is een combinatie geworden met voornamelijk Nederlandse ingrediënten als gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, Zaanse grove mosterd, komkommer, Remekerkaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Dit alles tussen een briochebol uit eigen bakkerij. Benieuwd naar de nieuwste creatie? Je proeft het bij Ter Marsch & Co in Rotterdam in de Witte de Withstraat 70.

Innoveren
“Ook wij krijgen steeds meer de vraag of onze burgers vega of zelfs vegan zijn” aldus burgermeester Pim de Lange. “Als echte vleesliefhebbers was de introductie van onze vegaburger al een hele strijd. Willen we dit echt op ons menu? Kunnen we dit bereiden? En hoe maken we die Ter Marsch waardig, hij moet écht lekker worden want dat is wat gasten van ons verwachten”. Dat de vegaburger goed ontvangen werd zorgde er mede voor dat de oren wederom gespitst werden om te luisteren naar de behoefte van gasten en zo een burgerbar voor iedereen te zijn en blijven. Daarop ging culinair brein Olaf Oldenburg op onderzoek uit in de wereld van de plantaardige voeding. “We wilden een burger die niet van een rundvleesburger te onderscheiden was in kleur en textuur. Ik wilde hem horen sissen op de grill” aldus Oldenburg. De burger-patty van Moving Mountains bleek een schot in de roos en vormt de basis van de allereerste plantaardige burger van Ter Marsch & Co.

Moving Mountains
De specialist op het gebied van plantaardige voeding. Meer dan bekend in de UK, nog onbekend in Nederland. De samenwerking met Ter Marsch & Co brengt hier verandering in. Wanneer twee vakliefhebbers de handen ineenslaan kan dit niet ongehoord blijven. Moving Mountains is al zeventien jaar actief op plantaardig gebied en streeft naar een gezondere voedselketen. Inmiddels geroemd door o.a. The Sun “best ever veg pattie”, The Guardian, The Times “There’s a definite meaty pickness to it” en National Geographic.

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. In maart 2016 opende de tweede locatie in hartje Amsterdam (tijdelijk gesloten tot mei 2019 door een grootschalige renovatie). Gevolgd door het verwezenlijken van een droom: het openen van een eigen bakkerij samen met ’s lands leukste bakker Edwin Klaasen. Zij bakken dagelijks briochebollen volgens eigen recept en leveren landelijk aan de horeca. Dat de familie meer kan dan burgers bouwen bewijzen ze met restaurant “de With” en een koffie- en lunchzaak op de Kalverstraat.

Ter Marsch & Co Natural Happiness Burger

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De mooiste gedichten van de wereld 4

50 dichters kiezen hun favoriete gedicht uit de schatkamers van Poetry International en vertellen waarom.

Jana Beranová over Vasko Popa


Een kleine hommage

Het is 1970, het 1e jaar van Poetry International.
Voor vertalingen is nog weinig geregeld. Ik lees
dat mijn landgenoot Miroslav Holub uit het Duits
is vertaald en bel op. Martin Mooij vraagt mij om
te komen. Holub kreeg van het toenmalig regiem
geen uitreisvisum. maar omdat ik ook uit andere
Slavische talen kan vertalen, bevind ik me opeens
tussen de werelddichters.

Eén kijkt me aan met van die droeve wolvenogen.
Ik wist toen nog niet dat wolven een belangrijke
rol speelden in zijn Roemeens-Servische cultuur.
Het is Vasko Popa en hij leest die avond uit
‘Spelen’ voor. Poëzie als spel met ons bestaan.
Ik lees en herlees. Tuimel van verbazing naar
verbazing. Het is Beckett, maar menselijker.
Een stoelpoot die lief gebaart! Ik zie een
keukenstoel. Allicht, fauteuils hebben armen.
Absurd. Een merkwaardige herkenning.

Van het eerste festival is op papier weinig
overgebleven, maar ‘Spelen’ zijn in mijn
vertaling opgenomen in Machine van
woorden (1975), de eerste boekuitgave
van Poetry International.

In 1974, toen hij de wolvengedichten las,
kocht ik voor hem een vaatje haringen – Popa
was dol op Hollandse nieuwe. Bij het afscheid
op Schiphol struikelde ik, het vaatje viel op de
grond en rolde naar hem toe. Hij gaf het een
tik, vaatje rolde terug en ik kon het alsnog
feestelijk overhandigen. Aan het eind van zijn
leven, hoorde ik jaren later, zat hij in winterjas
op een stoel midden in de kamer te wachten
op de dood. Dat was weer een andere stoel.vertaling: Jana Beranová

Popa was 6x gast op Poetry International


  • Nieuw

  • Reacties