Onderzoek lekken geheime informatie

7675-onderzoek-lekken-geheime-informatie

Lek geheime informatie: Rotterdamse gemeenteraad wil onderste steen boven

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb doet, als voorzitter van de gemeenteraad, na overleg met het presidium, aangifte van het vermoedelijk lekken van informatie uit het geheime deel van de raadsvergadering afgelopen dinsdag.

Hierin beantwoordde het college vragen over het onverwachte vertrek van de gemeentesecretaris. Afgelopen donderdag verscheen een artikel in het Algemeen Dagblad waarin leek dat er vanuit het geheime deel van de gemeenteraad was gelekt.

Het schenden van geheimhouding raakt de kern van de relatie tussen gemeenteraad en college van B&W. Het is bovendien een strafbaar feit. Er zal eerst onderzoek worden gedaan naar het vermoedelijk lekken, waarna het Openbaar Ministerie eventueel vervolging kan instellen.

Arie C. Torcque Zaanen :
Moeders hou je dochter binnen.....

woensdag 21 nov 2018

Ronald Sörensen :
https://geenpechtold.petities.nl/

nel en ik hebben al getekend.

maandag 19 nov 2018

Jan Tak :
Hoor ik nu in de wandelgangen dat ene A.P. zich warm loopt om straks onze burgervader te worden?
Rotterdam: 7Let op Uw saeck !!

maandag 19 nov 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties