Onderzoek lekken geheime informatie

7675-onderzoek-lekken-geheime-informatie

Lek geheime informatie: Rotterdamse gemeenteraad wil onderste steen boven

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb doet, als voorzitter van de gemeenteraad, na overleg met het presidium, aangifte van het vermoedelijk lekken van informatie uit het geheime deel van de raadsvergadering afgelopen dinsdag.

Hierin beantwoordde het college vragen over het onverwachte vertrek van de gemeentesecretaris. Afgelopen donderdag verscheen een artikel in het Algemeen Dagblad waarin leek dat er vanuit het geheime deel van de gemeenteraad was gelekt.

Het schenden van geheimhouding raakt de kern van de relatie tussen gemeenteraad en college van B&W. Het is bovendien een strafbaar feit. Er zal eerst onderzoek worden gedaan naar het vermoedelijk lekken, waarna het Openbaar Ministerie eventueel vervolging kan instellen.

Arie C. Torcque Zaanen :
Moeders hou je dochter binnen.....

woensdag 21 nov 2018

Ronald Sörensen :
https://geenpechtold.petities.nl/

nel en ik hebben al getekend.

maandag 19 nov 2018

Jan Tak :
Hoor ik nu in de wandelgangen dat ene A.P. zich warm loopt om straks onze burgervader te worden?
Rotterdam: 7Let op Uw saeck !!

maandag 19 nov 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties