ReShare Store Leger des Heils

7670-reshare-store-leger-des-heils

ReShare Store van het Leger des Heils organiseert duurzame shopavond

Donderdag 29 november kunnen duurzame shoppers hun hart ophalen bij de ReShare Store van het Leger des Heils. De tweedehands kledingwinkel aan de Zwart Janstraat 33 in Rotterdam opent ’s avonds, van 19.00 tot 21.00 uur, haar deuren voor een gratis duurzame VIP-night.

Er is een workshop ‘Tips voor tweedehands shoppen’, persoonlijk stylingadvies en een exclusieve verkoop van damespakken van de Nederlandse modeontwerper Monique Collignon. Deze pakken, gemaakt van gerecyclede petflessen, hebben een nieuwwaarde van 399 euro maar hangen deze avond voor een kleine prijs in de winkel.


De workshop ‘Tips voor tweedehands shoppen’ wordt gegeven door Noor van Tiny Temple. Noor is een gedreven stylist met een hart voor het milieu. Ze helpt mensen met het creëren van een stijl die bij hen past, met een bewuste garderobe van tijdloze en kwalitatieve items. Noor is fan van tweedehands kleding en heeft de gave om de pareltjes eruit te pikken en met elkaar te combineren. Tijdens de VIP-night deelt ze haar tips met het publiek en geeft ze klanten gratis persoonlijk stylingadvies.

Tweedehands maakt verschil
Het Leger des Heils hoopt dat er veel mensen op de avond afkomen. Barbara Steen, Floormanager van de ReShare Store in Rotterdam: “In de hoogtijdagen van fast fashion, waar grote ketens elke maand een nieuwe collectie hebben en items vaak na enkele keren al verwassen zijn, willen wij laten zien dat je met tweedehands een verschil kan maken. Tweedehands is niet vies en stoffig, maar hip en happening. Vanuit onze zorg voor de aarde vinden we het als Leger des Heils belangrijk om hergebruik van tweedehands kleding stimuleren. Want de kledingindustrie is enorm vervuilend. Voor het produceren van een kilo katoen is bijvoorbeeld 10.000 liter water nodig, om dan nog niet te spreken over de CO2-uitstoot en de chemische middelen die nodig zijn om textiel te verven.” Geïnteresseerden voor de VIP-night kunnen zich gratis aanmelden via actie@reshare.nl.

Over ReShare Store
De ReShare Store is een frisse en modern ingerichte tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. De winkel biedt mooie kleding voor een kleine prijs aan mensen die weinig te besteden hebben, maar ook aan mensen die tweedehands kopen uit milieuoverwegingen of gewoonweg omdat ze op zoek zijn naar iets unieks. De opbrengsten uit textielverkoop komen volledig ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils, denk hierbij aan de opvang van tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsre-integratie. Op dit moment zijn er tien winkels door het hele land en het aantal neemt nog steeds toe.

Foto hieronder: ReShare Store verkoopt exclusieve damespakken van Monique Collignon (t.w.v. € 399) voor een kleine prijs.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties