ReShare Store Leger des Heils

7670-reshare-store-leger-des-heils

ReShare Store van het Leger des Heils organiseert duurzame shopavond

Donderdag 29 november kunnen duurzame shoppers hun hart ophalen bij de ReShare Store van het Leger des Heils. De tweedehands kledingwinkel aan de Zwart Janstraat 33 in Rotterdam opent ’s avonds, van 19.00 tot 21.00 uur, haar deuren voor een gratis duurzame VIP-night.

Er is een workshop ‘Tips voor tweedehands shoppen’, persoonlijk stylingadvies en een exclusieve verkoop van damespakken van de Nederlandse modeontwerper Monique Collignon. Deze pakken, gemaakt van gerecyclede petflessen, hebben een nieuwwaarde van 399 euro maar hangen deze avond voor een kleine prijs in de winkel.


De workshop ‘Tips voor tweedehands shoppen’ wordt gegeven door Noor van Tiny Temple. Noor is een gedreven stylist met een hart voor het milieu. Ze helpt mensen met het creëren van een stijl die bij hen past, met een bewuste garderobe van tijdloze en kwalitatieve items. Noor is fan van tweedehands kleding en heeft de gave om de pareltjes eruit te pikken en met elkaar te combineren. Tijdens de VIP-night deelt ze haar tips met het publiek en geeft ze klanten gratis persoonlijk stylingadvies.

Tweedehands maakt verschil
Het Leger des Heils hoopt dat er veel mensen op de avond afkomen. Barbara Steen, Floormanager van de ReShare Store in Rotterdam: “In de hoogtijdagen van fast fashion, waar grote ketens elke maand een nieuwe collectie hebben en items vaak na enkele keren al verwassen zijn, willen wij laten zien dat je met tweedehands een verschil kan maken. Tweedehands is niet vies en stoffig, maar hip en happening. Vanuit onze zorg voor de aarde vinden we het als Leger des Heils belangrijk om hergebruik van tweedehands kleding stimuleren. Want de kledingindustrie is enorm vervuilend. Voor het produceren van een kilo katoen is bijvoorbeeld 10.000 liter water nodig, om dan nog niet te spreken over de CO2-uitstoot en de chemische middelen die nodig zijn om textiel te verven.” Geïnteresseerden voor de VIP-night kunnen zich gratis aanmelden via actie@reshare.nl.

Over ReShare Store
De ReShare Store is een frisse en modern ingerichte tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. De winkel biedt mooie kleding voor een kleine prijs aan mensen die weinig te besteden hebben, maar ook aan mensen die tweedehands kopen uit milieuoverwegingen of gewoonweg omdat ze op zoek zijn naar iets unieks. De opbrengsten uit textielverkoop komen volledig ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils, denk hierbij aan de opvang van tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsre-integratie. Op dit moment zijn er tien winkels door het hele land en het aantal neemt nog steeds toe.

Foto hieronder: ReShare Store verkoopt exclusieve damespakken van Monique Collignon (t.w.v. € 399) voor een kleine prijs.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 3: Pim Fortuyn (1948-2002)


(Door Kees Versteeg)

Deze ‘Vriend des Vaderlands’ behoeft geen nadere introductie. Nieuwsfeit: gisteren werd de Pim Fortuyn Prijs 2019 uitgereikt. Die eert de strijders voor het Vrije Woord.

De Rotterdamse AD-columniste, televisiepresentatrice en documentairemaakster Fidan Ekiz was één van de genomineerden. Een pikante nominatie volgens velen, gezien haar Nederturkse achtergrond. Ze reageerde daarop in het AD. ‘Dus: wat ik van mijn nominatie vind? De Pim Fortuyn Prijs is keihard nodig. Het is niet alleen schandalig dat ik dit anno 2019 moet schrijven. Het is dieptreurig.’

Ze won niet. De prijs gaat dit jaar naar de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts. Voor hun onverschrokken verslaggeving over de georganiseerde misdaad. Ze ontvingen tal van doodsbedreigingen en moesten meerdere malen onderduiken.

Van den Heuvel en Vugts zijn goede en dappere journalisten. Fidan Ekiz is een mooie, dappere en intelligente vrouw. De andere genomineerden zijn ook dapper. Laten we hopen dat we nog lang van ze mogen horen, en geen inspiratie ontlenen aan dit aforisme van Pim Fortuyn: ‘Als je onsterfelijk wilt worden, moet je wel op tijd doodgaan’.

  • Nieuw

  • Reacties