42.000 consumenten doneren ‘Jarige Job’

7664-42-000-consumenten-doneren-jarige-job

Er zijn ruim 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautjes, hangen er geen slingers, ballonnen en kunnen zij zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox aan de ouders van deze kinderen. In de maand oktober werd er in vrijwel alle supermarkten in Nederland extra aandacht gevraagd voor Stichting Jarige Job. Hoe? Bij aankoop van drie geselecteerde Unilever producten ontving de consument een feestslinger én doneerde daarmee óók een feestslinger voor in de verjaardagsbox van Jarige Job. De actie heeft 42.000 slingers opgeleverd, voor in de verjaardagsbox. Zo worden al die woonkamers extra feestelijk versierd op de verjaardag van de jarige job!


Centrale rol buurtsuper
Voor Stichting Jarige Job is zoveel mogelijk bekendheid belangrijk, zowel bij lokale maatschappelijke organisaties als bij het grote publiek. Lloyd: “Daarom zijn we zo blij met deze geslaagde feestslingers-actie samen met supermarkten in het hele land. Op een laagdrempelige manier worden consumenten betrokken bij het armoedeprobleem en hebben ze gelijk iets tastbaars kunnen doen, een feestslinger gedoneerd. De buurtsuper vervult die centrale rol in de wijk en dankzij de extra aandacht kunnen we ervoor zorgen dat straks nog meer arme gezinnen bereikt gaan worden. En wie weet kunnen straks álle kinderen in ons land hun verjaardag vieren. Thuis en met hun vriendjes en vriendinnetjes op school.”

‘Een tastbaar goed doel’
Huib Lloyd, oprichter van Stichting Jarige Job, waardeert enorm dat zoveel mensen zich hebben ingezet voor de noodzaak van Jarige Job: “Het is echt een herkenbaar goed doel. De meesten van ons weten in hun directe omgeving wel een gezin waar elk dubbeltje moet worden omgedraaid. Waar een verjaardag vieren een luxe is die ze zich niet kunnen veroorloven. Wij vinden dat ieder kind in Nederland z’n verjaardag moet kunnen vieren met slingers, cadeautjes, lekkers voor thuis en traktatie voor in de klas.”

4.500 verjaardagsboxen per maand
Dankzij de samenwerking met de Voedselbank en andere maatschappelijke organisaties en instellingen zoals Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Het Vergeten Kind, is het aantal verspreide boxen inmiddels gestegen van 2.500 naar ruim 4.500 per maand. In het feestelijk ingerichte pakhuis in Rotterdam zijn tientallen vrijwilligers dagelijks in de weer om de schappen aan te vullen en verjaardagsboxen in te pakken. Lloyd: “We ontvangen hier met regelmaat bedrijven die er een maatschappelijk uitje van maken om ons te helpen. Echt hartverwarmend.”

Over Stichting Jarige Job
In Nederland zijn ruim 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautjes, hangen er geen slingers, ballonnen en kunnen zij zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,- aan de ouders van deze kinderen. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school. Jarige Job werkt samen met diverse sociale partners en ook bedrijven waaronder Perfetti van Melle, Stabilo, Uitgeverij Unieboek |Het Spectrum, Jumbo, Hasbro, Feestwinkel.nl, Boland en Unilever. In sommige gevallen leveren de partners gratis producten, soms tegen inkoopprijs. Daarnaast is de stichting afhankelijk van donaties omdat artikelen ook ingekocht moeten worden.

Om nog meer aandacht te genereren voor Stichting Jarige Job hebben Jeroen van der Boom en Henk Fraser en Lars Veldwijk van Sparta Rotterdam meegewerkt aan een videoboodschap.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties