Webshop met werkzoekenden

7656-webshop-met-werkzoekenden

Een webshop met gescreende werkzoekenden, de droom van elke bedrijfsleider en HR-medewerker op dit moment. Zeker als je weet dat het aantal openstaande banen in Nederland inmiddels al 5 jaar na elkaar groeit, eind juni 2018 waren het er zo’n 251 duizend. Dat blijkt uit cijfers van ‘Centraal bureau voor de statistiek Nederland’. Met dat gegeven ging uitzendbureau Staffing aan de slag. Eind oktober openden ze hun talentenshop.

Talent in de spotlight
De talentenshop van Staffing draait het reguliere principe op de arbeidsmarkt om. De webshop zet werkzoekenden in de kijker in plaats van vacatures en bedrijven. In deze webshop kan je dus bijvoorbeeld op zoek naar: productie arbeiders in regio ‘y’. Maar wat maakt deze webshop nu echt anders dan bijvoorbeeld de cv-databanken van job boards? De kandidaten werden reeds gescreend door de recruiters van Staffing. Hierdoor heb je als bedrijf meteen een duidelijk idee van het professioneel profiel van de kandidaat en weet je welke de sterke punten en de verwachtingen van elke kandidaat zijn. Gedelegeerd bestuurder, Wim Van Cauter: ‘Onze recruiters screenen dagelijks heel wat kandidaten voor verschillende vacatures. Natuurlijk start niet elke kandidaat effectief op. Vaak matcht de kandidaat gewoon niet met de beschikbare vacatures of met het bedrijf die de jobaanbieding heeft. Toch zijn dit stuk voor stuk sterke profielen. Dat heeft ons aan het denken gezet. De huidige arbeidsmarkt schreeuwt om medewerkers. Een uitgelezen kans om meer actief met onze kandidaten aan de slag te gaan. Zo kwam het idee van de talentenshop op de proppen.’

Anoniem, zonder discriminatie
De talentenshop zet enkel het professioneel profiel van de kandidaat in de kijker. Wat je niet over de kandidaat vindt zijn zaken als: leeftijd, geslacht, origine,… Enkel de professionele kenmerken worden in de kijker gezet: ervaring, opleiding, talenkennis, … Als potentiele werkgever vind je antwoorden op vragen als: staat hij of zij open voor een soepel uurrooster? Is deze kandidaat op zoek naar een job in een kleine MKB of een grote multinational? Waarom is deze kandidaat op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wat verwacht de kandidaat van zijn of haar nieuwe werkgever? Allemaal elementen die een belangrijke rol spelen in de aanwerving.

Praktisch
Je kan de ‘Talentenshop’ gratis raadplegen. Indien je interesse hebt in een profiel, kan je via de webshop contact opnemen met Staffing en worden verdere afspraken gemaakt. Deze opzet is een testcase in de markt, de bedoeling is om dit later door te zetten naar de andere afdelingen binnen de groep.

Meer info over de ‘talentenshop’? Check www.staffing.works/nl/ik-zoek-werknemers/talentenshop/

Over Staffing
Staffing, met kantoren in Rotterdam en Geleen, is sinds 2004 gespecialiseerd in het vinden van de perfecte match tussen werkgevers en kandidaat-uitzendkrachten. Staffing is gespecialiseerd in een aantal sectoren: call-centra, industrie, cleaning en safety. Daarnaast biedt de groep ook een professionele rekruteringsdienst die op zoek gaat naar eerder hoge profielen in de arbeidsmarkt zoals ingenieurs en accountants. Staffing behoort sinds september 2018 tot de Trixxo-groep.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties