Webshop met werkzoekenden

7656-webshop-met-werkzoekenden

Een webshop met gescreende werkzoekenden, de droom van elke bedrijfsleider en HR-medewerker op dit moment. Zeker als je weet dat het aantal openstaande banen in Nederland inmiddels al 5 jaar na elkaar groeit, eind juni 2018 waren het er zo’n 251 duizend. Dat blijkt uit cijfers van ‘Centraal bureau voor de statistiek Nederland’. Met dat gegeven ging uitzendbureau Staffing aan de slag. Eind oktober openden ze hun talentenshop.

Talent in de spotlight
De talentenshop van Staffing draait het reguliere principe op de arbeidsmarkt om. De webshop zet werkzoekenden in de kijker in plaats van vacatures en bedrijven. In deze webshop kan je dus bijvoorbeeld op zoek naar: productie arbeiders in regio ‘y’. Maar wat maakt deze webshop nu echt anders dan bijvoorbeeld de cv-databanken van job boards? De kandidaten werden reeds gescreend door de recruiters van Staffing. Hierdoor heb je als bedrijf meteen een duidelijk idee van het professioneel profiel van de kandidaat en weet je welke de sterke punten en de verwachtingen van elke kandidaat zijn. Gedelegeerd bestuurder, Wim Van Cauter: ‘Onze recruiters screenen dagelijks heel wat kandidaten voor verschillende vacatures. Natuurlijk start niet elke kandidaat effectief op. Vaak matcht de kandidaat gewoon niet met de beschikbare vacatures of met het bedrijf die de jobaanbieding heeft. Toch zijn dit stuk voor stuk sterke profielen. Dat heeft ons aan het denken gezet. De huidige arbeidsmarkt schreeuwt om medewerkers. Een uitgelezen kans om meer actief met onze kandidaten aan de slag te gaan. Zo kwam het idee van de talentenshop op de proppen.’

Anoniem, zonder discriminatie
De talentenshop zet enkel het professioneel profiel van de kandidaat in de kijker. Wat je niet over de kandidaat vindt zijn zaken als: leeftijd, geslacht, origine,… Enkel de professionele kenmerken worden in de kijker gezet: ervaring, opleiding, talenkennis, … Als potentiele werkgever vind je antwoorden op vragen als: staat hij of zij open voor een soepel uurrooster? Is deze kandidaat op zoek naar een job in een kleine MKB of een grote multinational? Waarom is deze kandidaat op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wat verwacht de kandidaat van zijn of haar nieuwe werkgever? Allemaal elementen die een belangrijke rol spelen in de aanwerving.

Praktisch
Je kan de ‘Talentenshop’ gratis raadplegen. Indien je interesse hebt in een profiel, kan je via de webshop contact opnemen met Staffing en worden verdere afspraken gemaakt. Deze opzet is een testcase in de markt, de bedoeling is om dit later door te zetten naar de andere afdelingen binnen de groep.

Meer info over de ‘talentenshop’? Check www.staffing.works/nl/ik-zoek-werknemers/talentenshop/

Over Staffing
Staffing, met kantoren in Rotterdam en Geleen, is sinds 2004 gespecialiseerd in het vinden van de perfecte match tussen werkgevers en kandidaat-uitzendkrachten. Staffing is gespecialiseerd in een aantal sectoren: call-centra, industrie, cleaning en safety. Daarnaast biedt de groep ook een professionele rekruteringsdienst die op zoek gaat naar eerder hoge profielen in de arbeidsmarkt zoals ingenieurs en accountants. Staffing behoort sinds september 2018 tot de Trixxo-groep.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties