Wandel mee in de middeleeuwen

7576-wandel-mee-in-de-middeleeuwen

Zonder ondergrond geen bovenwereld

Inschrijving activiteiten Maand van de Onderwereld open

In november organiseert de gemeente Rotterdam voor de vijfde keer de Maand van de Onderwereld. Deskundigen vertellen deze maand tijdens veel unieke (gratis) activiteiten over de ondergrond en de ondergrondse uitdagingen waarvoor de stad staat. Iedereen kan zich vanaf vandaag opgeven via www.rotterdam.nl/maandvandeonderwereld.


Deuren gaan open die normaal gesloten zijn. Maak een stadswandeling door het Rotterdam van de Middeleeuwen. Bezoek de grootste basculekelder van Europa. Zie met eigen ogen wat er met het afvalwater van een half miljoen Rotterdammers en bedrijven onder de grond gebeurt. Praat mee over energietransitie. Of daal af naar het diepste punt van het ventilatiegebouw en luister naar de verhalen over de 75 jaar oude Maastunnel.

De ondergrond draagt de toekomst
De ondergrond bewaart een schat aan informatie over de ontstaansgeschiedenis van onze stad. Maar er liggen ook kilometers riolering, (metro)buizen, kabels en leidingen. Met het steeds intensievere gebruik van de bovengrondse ruimte, wordt de ondergrondse ruimte ook steeds meer benut. Denk aan glasvezel voor de groeiende behoefte naar meer en sneller internet, leidingen voor stadsverwarming en warmte-koudeopslag en waterbergingen voor de opvang van regenwater. De ondergrond biedt kansen bij de realisering van de ambities op het gebied van stedelijke vernieuwing, groen, water, energie, klimaatbestendigheid en citymarketing. De ondergrond draagt dus de toekomst. Zonder ondergrond geen bovenwereld.

Van begraven en cremeren tot energietransitie
De aftrap is op vrijdagmiddag 2 november met een lezing over verleden, heden en toekomst van begraven en cremeren in Rotterdam. Op 23 november spreekt Diederik Samsom als voorzitter van de klimaattafel Gebouwde Omgeving over energietransitie tijdens een congres voor vakspecialisten en andere belangstellenden. Daartussen en daarna wemelt het van leuke excursies, bijeenkomsten en lezingen.

Volledige programma
Het volledige programma, met tijden en plaatsen, is te vinden op www.rotterdam.nl/maandvandeonderwereld en op diverse plekken in de stad. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden voor de verschillende activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Arie C. Torcque Zaanen :
Das une goeie Jan, die zelfde Jezus loopt in Hoek van Holland op het strand komt er een economische vluchteling naar hem toe en vraagt in gebroken NL of hij ook een manier weet om naar GB te komen, na even nadenken zegt Jezus ja ik weet het maar dat gaat wel veel mankracht kosten, zegt de vluchteling maak niet uit we zijn met velen, zegt Jezus nou jongen de enige manier is gewoon opstapelen de een op de ander.

donderdag 18 okt 2018

Ronald Sörensen :
Nederlander, Marokkaan , Amerikaan en Arabier zitten in de trein.
Arabier doet raam open en gooit een blik olie naar buiten. “Daar hebben we toch teveel van” zegt hij.
Amerikaan gaat naar het open raam en gooit een handvol dollars naar buiten. “Daar hebben wij teveel van” zegt hij.
De Nederlander staat op en de Marokkaan zegt tegen hem: “Je waagt het niet hè?”

donderdag 18 okt 2018

Jan Tak :
:-):-):-)) Een Noor met humor het is even zoeken :-)
Wat ik mij nu afvraag, zijn er ook Marokkaanse moppen?

Een Duitser, een Engelsman en een Marokkaan zitten op een bankje. Aan de overkant zit een man twee druppels water Jezus
De Duitser kan het niet laten te zeggen dat hij sterk op Jezus lijkt..
“Ik ben Jezus”, zegt de man. Dat treft, zegt de Duitser, ik ben een goed christen kunt U mij van mijn migraine kunnen afhelpen… Jezus raakt zijn voorhoofd aan en meteen houdt de pijn op. De Duitser vertelt het verhaal aan zijn tafelgenoten en de Engelsman gaat nu op Jezus af: Ik heb een ongeneeslijke rheuma, met uw genade zal ik genezen. Jezus raakt de schouder van de Engelsman aan en hij is meteen van z’n kwaal verlost. De Engelsman vertelt zijn verhaal, maar de Marokkaan geeft geen krimp. Na een poosje komt Jezus aan de tafel en vraagt aan de Marokkaan : Zeg vriend, heb jij geen enkele ziekte of pijn ? Waarop de Marokkaan zegt : waag het niet om mij aan te raken, ik ben in de ziektewet

woensdag 17 okt 2018

Ronald Sörensen :
Ik zag de aanhef en dacht: "Goh, een rondleiding door de Essalam moskee"

woensdag 17 okt 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De telefoon


de telefoon, Jana
'Jim is dood'

gemis
is een woord
dat we niet willen

ga,
verdwijn
`als je er maar bent'

gemis
is een woord
dat we niet willen

dat je kunt zeggen
`ga met me mee'
of
`help even
die spullen
weg te zetten'

gemis
is een woord
dat we niet willen.


Jan Wagenaar

  • Nieuw

  • Reacties