Maak de tuin bladvrij

7574-maak-de-tuin-bladvrij

‘Bijdehante’ hulpjes om de tuin bladvrij te maken

Met deze bladscheppen heb je die grote berg blaadjes zo opgeruimd. Steek je handen in de houder en je schept er in een keer een hele berg blaadjes mee in de container, kruiwagen of de tuinafvaltrolley.

Deze tuinafvaltrolley heeft een capaciteit van 65 liter en rol je gemakkelijk met je mee door de tuin. Het wiel kun je eventueel vullen met zand of water voor wat extra stabiliteit.


Nature bladschep (30x37cm) in lichtgroen € 5,79.

Nature tuinafvaltrolley (hoogte 85 cm) € 29,95.

De Nature® tuinproducten zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Voor meer informatie kijk op www.naturegardening.eu.

Over Nature®
Bij je hele tuin vertrouwen op Nature®; dat gaat heel natuurlijk. Nature® heeft meer dan 900 artikelen die het complete spectrum bestrijken van het zaaien en planten, decoreren, aanleggen, beschermen (zomer en winter) en het onderhouden, inclusief de juiste accessoires.

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja Jan,.. jammer dat je geen barbecue meer hebt, je kan ze nog altijd roosteren op een houtskool vuurtje of gaar sudderen in de vleespan met wat gesnipperde uitjes en een teentje knoflook en dan maar smullen, het vervelende zijn die stekeltjes, ook al scheer je die voor het sudderen af je krijgt ze er toch niet helemaal uit of je moet ze stropen maar dan blijft er niet zo veel meer van over.

donderdag 18 okt 2018

Jan Tak :
Arie een echte boer heeft natuurlijk een klompenhok die loopt niet met de klompen door het huis. Die egels zou ik zo van je over nemen maar waar laat je ze als je geen barbecue meer hebt?

En ja we hebben een ruim balkon waar we met dit weer veel gebruik van maken en natuurlijk 's avonds de koffie met een cognacje drinken. Ben, dankzij een gouden afkoopregeling, nu al weer 17 jaar gepensioneerd en we genieten alle dagen van het leven, zeker nu het weer meewerkt en wordt het wat minder, de koffers staan al weer klaar.
Laat Jan maar schuiven, maar let wel zeg ik aan "andere Jan", daar heeft hij zich wel de "schompes" voor gewerkt.

donderdag 18 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Beste Jan, tja op een flat is het wat moeilijker om te genieten van de goudgele blader boel uit de tuin, ik hoop dat je een balkon hebt, mocht het zo zijn dan ben ik niet te beroerdste om je een vrachtwagen of tich met van die goudgele bladeren te laten bezorgen, kunnen de egeltjes een mooi nestje bouwen.
trouwens weet ik niet of egeltjes afgericht kunnen worden maar elke morgen bij het openen van de tuindeuren liggen er egel keutels op de mat, als je daar niet op berekend ben en je trapt er in en brengt die rotsooi naar binnen, tja daar is moeder de vrouw niet gelukkig mee..... (ik trouwens ook niet)

donderdag 18 okt 2018

Jan Tak :
Mee eens Ronald, tuin opruimen doe je in het voorjaar!
Gewoon alle bladeren op een hoop achterin de tuin, bijv. als winter-onderkomen voor die leuke egeltjes momenteel op zoek naar een plek voor de winterslaap.
Wij hebben er jaren plezier van gehad nu leven we in een flat maar wel met het mooiste uitzicht van de regio, dat maakt een hoop goed :-)

donderdag 18 okt 2018

Ronald Sörensen :
Voor de natuur is het 't best als die bladeren gewoon in de hoek van de tuin op een hoop worden geveegd of blijven liggen.
het is uitstekend voedsel voor insecten Pissebedden b.v., die op hun beurt weer voedsel zijn voor andere dieren. Vogels (Roodborstje) Egels.
Daarnaast wordt de bodem rijker via de afbraak, waar weer wordmen van kunnen leven, die op hun beurt weer lekker worden opgegeten door Merels.
Die Merels vallen ten prooi aan b.v. de Sperwer.

Laten liggen die bladeren!

donderdag 18 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
mooie vonst, wij hier in m'n woonland doen het nog eenvoudiger. gewoon met de grasmaier over de goudgele bladeren en hij verzamelt alle bladeren in de contener van de grasmaier.

woensdag 17 okt 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De telefoon


de telefoon, Jana
'Jim is dood'

gemis
is een woord
dat we niet willen

ga,
verdwijn
`als je er maar bent'

gemis
is een woord
dat we niet willen

dat je kunt zeggen
`ga met me mee'
of
`help even
die spullen
weg te zetten'

gemis
is een woord
dat we niet willen.


Jan Wagenaar

  • Nieuw

  • Reacties