’Zonnepanelen alleen voor de rijken

7570-zonnepanelen-alleen-voor-de-rijken

Om ervoor te zorgen dat Rotterdam, Den Haag en nog 23 gemeenten in Zuid Holland aan de klimaatdoelstellingen voldoen in 2030, kunnen ook huizenbezitters zónder dikke spaarrekening terecht voor advies over de verduurzaming van hun woning. De nadruk hierbij ligt op het overstappen op een duurzame en schone energiebron: zonne-energie.

Zonne-energie is onmisbaar in de energietransitie en voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Op initiatief van de gemeenten, start de WoonWijzerWinkel een najaarsactie om zonnepanelen meer onder de aandacht te brengen bij haar inwoners. WoonWijzerWinkel adviseert al langere tijd om zonnepanelen aan te schaffen, maar kregen daarbij vaak als reactie dat mensen het geld niet hebben om te kopen. Huren is door hen niet eerder onder de aandacht gebracht, maar daar komt nu verandering in.


Zonnepanelen zonder investering
De WoonWijzerWinkel werkt hiervoor samen met zonnepaneelverhuurder Solease. Het hoge aankoopbedrag hoeft nu geen drempel meer te zijn. En stroom van je eigen zonnepanelen wordt al meteen goedkoper dan kolenstroom. Maurice van der Meer, directeur van de WoonWijzerWinkel zegt daarover: "Door ons is zonne-energie voor iedereen bereikbaar, ook voor de grote groep mensen die hun CO2 uitstoot wel wil verlagen, maar voor wie het kopen van zonnepanelen een brug te ver is". In oktober en november van dit jaar krijgt men, via de WoonWijzerWinkel, de eerste maand huur gratis bij het afsluiten van een huurcontract.

Iedereen die via de WoonWijzerWinkel zonnepanelen huurt, is verzekerd van een goed werkend systeem. Dat wil zeggen dat de verhuurder opdraait voor eventuele reparaties aan de zonnepanelen die bij haar klanten op het dak liggen. Pierre Vermeulen, oprichter van Solease: “Onze klanten kunnen zonder investering en gedoe meteen duurzame energie produceren met hun eigen dak voor een prijs die meestal lager is dan de huidige elektriciteitskosten”.

Alles wordt elektrisch
Niet alleen voor de overstap naar schone stroom, maar ook voor gasloos wonen bieden zonnepanelen een uitkomst. Zodra de gaskraan dichtgedraaid wordt, neemt ons elektriciteitsgebruik namelijk toe. Denk aan elektrisch koken, verwarmen en rijden. Idealiter komt die stroom volledig uit duurzame bronnen. Om hiervan gebruik te kunnen maken moest je voorheen een flink bedrag op je spaarrekening hebben, maar nu wordt middels een huur-concept het verduurzamen van je huis voor iedereen toegankelijk.

Op www.woonwijzerwinkel.nl/huurzon staat meer informatie over de najaarsactie met één maand gratis huur.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Op de vlucht

Boekenweek 2019 is van 23 t/m 31 maart met als thema: de moeder de vrouw

Het was Rembrandt
of Poincaré,
of Einstein,
of Chatsjatoerian,
zijn moeder
werd doodgeschoten
of onder het puin bedolven
op de vlucht
en ze drukte hem,
twee jaar oud,
tegen haar borst,
toen ze viel,
stikte hij,
verdween, zonder te zijn verschenen.

Als we
witte kiezels
of gele schelpjes vinden,
spelen we ermee,
we schikken ze in
stapeltjes,
lettertjes
en kringetjes.

Het is een
ongewild
rouwritueel
in een tijd zonder
grafheuvels,
crematieplekken,
bronzen grepen,
waarin maar
een paar miljoen
moeders
constant ergens,
ergens naartoe
vluchten.

Miroslav Holub
vert. Jana Beranová

  • Nieuw

  • Reacties