Pop-up-store in de Bijenkorf

7562-pop-up-store-in-de-bijenkorf

Louis Vuitton is verheugd de opening aan te kondigen van een pop-up store in de Bijenkorf Rotterdam op 1 november. Hiermee is Louis Vuitton voor het eerst aanwezig in de op een na grootste stad van Nederland, bekend om haar moderne architectuur. Voor de pop-up laat Louis Vuitton zich inspireren door de ‘My LV World Tour Collection’, die een eerbetoon brengt aan Gaston-Louis Vuittons privéverzameling reislabels. De transparante gevel is versierd met reusachtige monogramlabels en stickers van bekende monumenten en bezienswaardigheden, als verwijzing naar de labels die rond 1930 bevestigd werden aan reiskoffers en bagage, en de kunst van het reizen symboliseerden.

De pop-up biedt een selectie van lederwaren en accessoires aan voor zowel dames als heren, evenals een assortiment herenschoenen.

Centraal in de ruimte prijkt de collectie ‘Objets Nomades’, Louis Vuittons groeiende exclusieve interieurcollectie, met onder meer de opvallende ‘Rocking Chair’ van de hand van de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders.

LOUIS VUITTON POP-UP STORE
Bijenkorf Rotterdam
Coolsingel 105,
3012AG Rotterdam

Open vanaf 1 november 2018 (van maandag tot zondag)

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties