Mai Elmar nieuwe voorzitter VNO-NCW

7553-mai-elmar-nieuwe-voorzitter-vno-ncw

Mai Elmar nieuwe voorzitter VNO-NCW regio Rotterdam

Mai Elmar, directeur Cruise Port Rotterdam, wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW regio Rotterdam.

Zij werd in 2017 uitgeroepen tot meest invloedrijke Rotterdammer.

Elmar zal Diederik van Dommelen, partner bij adviesbureau PwC, opvolgen. Van Dommelen heeft in zeven jaar voorzitterschap een krachtig en breed netwerk van ondernemers in de regio Rotterdam opgebouwd.

Tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Rotterdam op 13 december zal de voorzittershamer worden overgedragen.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 3: Pim Fortuyn (1948-2002)


(Door Kees Versteeg)

Deze ‘Vriend des Vaderlands’ behoeft geen nadere introductie. Nieuwsfeit: gisteren werd de Pim Fortuyn Prijs 2019 uitgereikt. Die eert de strijders voor het Vrije Woord.

De Rotterdamse AD-columniste, televisiepresentatrice en documentairemaakster Fidan Ekiz was één van de genomineerden. Een pikante nominatie volgens velen, gezien haar Nederturkse achtergrond. Ze reageerde daarop in het AD. ‘Dus: wat ik van mijn nominatie vind? De Pim Fortuyn Prijs is keihard nodig. Het is niet alleen schandalig dat ik dit anno 2019 moet schrijven. Het is dieptreurig.’

Ze won niet. De prijs gaat dit jaar naar de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts. Voor hun onverschrokken verslaggeving over de georganiseerde misdaad. Ze ontvingen tal van doodsbedreigingen en moesten meerdere malen onderduiken.

Van den Heuvel en Vugts zijn goede en dappere journalisten. Fidan Ekiz is een mooie, dappere en intelligente vrouw. De andere genomineerden zijn ook dapper. Laten we hopen dat we nog lang van ze mogen horen, en geen inspiratie ontlenen aan dit aforisme van Pim Fortuyn: ‘Als je onsterfelijk wilt worden, moet je wel op tijd doodgaan’.

  • Nieuw

  • Reacties