Authentiek Italiaans in Scheepvaartkwartier

7524-authentiek-italiaans-in-scheepvaartkwartier

Maasstad Italiaanse deli rijker. De bijzondere kazen van Fromagerie L’Amuse nu exclusief verkrijgbaar in Rotterdam.

Op 22 september opende HM magazijn haar deuren in het sfeervolle Scheepvaartkwartier. In een historisch pand aan de Westerkade 24 kunnen zowel food professionals als amateur koks hun hart ophalen aan de authentieke Italiaanse producten van La Prosciutteria. Bovendien kun je bij HM Magazijn als enige plek in Rotterdam terecht voor de bijzondere kazen van Fromagerie L’Amuse van Betty Koster die in onze hoofdstad al wereldberoemd is.


HM Magazijn is een initiatief van Gerlof Menkveld en Dimitri Houtman, beiden ervaren ondernemers en smaakmakers in Rotterdam. Met dit initiatief willen ze een plek creëren waar iedereen terecht kan voor bijzondere en authentieke producten: professionals uit de hospitality- en foodbranche, chefs die inspiratie willen opdoen maar ook thuiskoks die ieder denkbaar eetmoment graag aankleden met lekkers uit Italië. Iedereen is welkom. “Dat maakt ons magazijn een aanwinst voor Rotterdam. Mensen mogen alles proeven zodat ze alleen kopen wat ze het allerlekkerst vinden”, vertelt Dimitri Houtman. “En alleen producten waarvan onze harten sneller gaan kloppen zie je terug in de winkel. Uiteraard moeten ze geproduceerd zijn grande amore voor de perfecte authentieke smaak”, vult Gerlof Menkveld aan. “Voorheen was het assortiment van La Prosciutteria alleen toegankelijk voor professionals. Dankzij HM Magazijn kan nu iedereen genieten van onze ruime keuze in bijzondere vleeswaren, wereldberoemde olijfolies en overheerlijke antipasti.”

Bijzonder is dat de producten van kaasfenomeen Betty Koster, eigenaresse van Fromagerie L’Amuse, ruim vertegenwoordigd zijn in het magazijn. Menkveld: “Betty biedt een absoluut ongeëvenaarde selectie van de allerbeste kazen uit Europa, veelgeprezen door (top)chefs en Bourgondiërs. HM Magazijn fungeert als Rotterdamse ‘dependance’ en levert deze kazen ook aan restaurants in onze regio.”

HM Magazijn verzorgt ook workshops en op afspraak proeverijen.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag of op afspraak

Westerkade 24, Rotterdam

0629075170 (Gerlof Menkveld)

magazijn@magazijnhenm.nl

Arie C. Torcque Zaanen :
Voorts zou er in zo'n groot gezelschap minstens één verstandelijk beperkte moeten zijn.

Het moet toch mogelijk zijn om Jantje Tak met een beetje "Fotoshop" in de foto aan te brengen.....

G*****domme wat een hufter, staan er een keer normale hardwerkende mensen op een foto is het weer niet goed

woensdag 17 okt 2018

bart schipper :
Als je het artikel leest. wordt dit met een foto van enthousiaste mensen aardig versterkt. Ik snap nooit waarom er zo moeilijk gedacht moet worden. iemand die een donkere huidskleur heeft moet dus altijd vooraan staan op een foto? Jan Tak.. zoek een hobby?

woensdag 17 okt 2018

Kees Kraan :
Ik snap Jan Tak wel de foto dient de tekst te ondersteunen hier is het andersom, zonder de tekst heb je geen benul waar dit over gaat, dé wielerclub?

woensdag 03 okt 2018

Jan Jansen :
Nou, Jan, jij let goed op!

Naast de door jou genoemde minderheden, mis ik ook de rolstoeler. Voorts zou er in zo'n groot gezelschap minstens één verstandelijk beperkte moeten zijn.

Wie zou het zijn?

Mensen met bril zijn trouwens ook behoorlijk in de minderheid. Net als mensen met een hoofddeksel. Of baard.

Één grote minderheid....

maandag 01 okt 2018

Jan Tak :
Voor lekker eten en drinken krijg je mij de deur wel uit, dus dat lijkt mij daar wel goed te zitten.
Maar als ik deze foto zie zijn de mannen sterk oververtegenwoordigd en erger ben je zwart dan sta je achteraan, typisch Italiaans of niet over nagedacht?
Dom, dom.....
Doe eens snel een betere foto!!!

maandag 01 okt 2018

Titus van der Werf :
Proficiat nogmaals!!
Wens je veel succes, komt zeker goed!
Groet,
Titus

maandag 01 okt 2018

Aderieke Overheul-de Boer :
Geheel eens met alles wat in artikel wordt beschreven/genoemd. Vanuit de Betuwe speciaal naar HM Magazijn gereden voor de bijzondere Italiaanse producten & een paar kazen/kaasjes van L'Amuse! Heerlijk!! Gasten én wij genoten van alles. Winkel nodigt uit tot experimenteren met eigen menu-ideeen, mede doordat je producten mag proeven die ik nog niet kende dus nieuwe variaties

zondag 30 sep 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties