RTV: Rotterdammers in het Groen

7507-rtv-rotterdammers-in-het-groen

Nieuw programma op TV Rijnmond: Rotterdammers in het Groen

Vanaf zaterdag 22 september 2018 zendt TV Rijnmond een nieuwe documentaireserie uit: Rotterdammers in het Groen. In dit programma gaat Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een kijkje nemen bij stedelingen in de stadsnatuur van Rotterdam. Rotterdammers in het Groen is elke zaterdag om 17.15 uur te zien op TV Rijnmond en Rijnmond.nl.


Kees Moeliker ziet de laatste jaren de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in de stadsnatuur: de mens. In de documentaireserie Rotterdammers in het Groen onderzoekt hij de rol van de mens en neemt hij de kijker mee door parken en tuinen, over daken en langs singels op zoek naar Rotterdammers in het groen. Hierbij komen verschillende vragen aan bod, zoals: wat doet de Rotterdammer in de stadsnatuur en waarom is het stedelijke groen steeds meer een collectieve achtertuin.

Tijdens de opnames voor de nieuwe serie heeft Kees Moeliker verschillende plekken ontdekt en nieuwe inzichten opgedaan. "Als bioloog en natuurliefhebber was het wel even wennen om mij in het Rotterdamse groen nu eens niet op dieren maar op mensen te focussen. Regelmatig dwaalde mijn blik af naar een tikkende specht of een jagende sperwer. Toch kreeg ik de smaak te pakken. Ik heb ontdekt hoe Rotterdammers parken, tuinen en singels op verschillende manieren omarmen als een natuurlijk verlengstuk van hun leefgebied. Stadsnatuur is echt onmisbaar, voor iedereen!" aldus Moeliker.

Vanaf zaterdag 22 september 2018 zijn de bevindingen van Kees Moeliker in het vijfdelige programma ‘Rotterdammers in het Groen’ iedere week om 17.15 uur te zien bij TV Rijnmond en Rijnmond.nl

Meer informatie over de Rotterdammers in het Groen is te vinden op: www.rijnmond.nl/nieuws/172813/Rotterdammers-in-het-Groen

Jan Tak :
Tja dit is natuurlijk niet de site van Rijnmond tv daar zou ik als eerste de vraag stellen, maar ik denk dat je het hier ook gaat vinden:
https://www.routeyou.com/nl-nl

Even scrollen naar "rondje Delfshaven"


Wandel ze.

zondag 30 sep 2018

Mieke Vischer :
Ik ben Haagse en heb met veel plezier naar aflevering 2 over de singels gekeken.
Ik wandel graag en vraag me af of de wandeling van 8 km rondom Delfshaven, die hierin genoemd werd ergens te vinden of te koop is.
Ik wil dat traject zelf ook wel eens wandelen.Ik ben benieuwd
Ik ga ook zeker de volgende afleveringen bekijken

zondag 30 sep 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties