RTV: Rotterdammers in het Groen

7507-rtv-rotterdammers-in-het-groen

Nieuw programma op TV Rijnmond: Rotterdammers in het Groen

Vanaf zaterdag 22 september 2018 zendt TV Rijnmond een nieuwe documentaireserie uit: Rotterdammers in het Groen. In dit programma gaat Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een kijkje nemen bij stedelingen in de stadsnatuur van Rotterdam. Rotterdammers in het Groen is elke zaterdag om 17.15 uur te zien op TV Rijnmond en Rijnmond.nl.


Kees Moeliker ziet de laatste jaren de aanwezigheid van één diersoort opvallend toenemen in de stadsnatuur: de mens. In de documentaireserie Rotterdammers in het Groen onderzoekt hij de rol van de mens en neemt hij de kijker mee door parken en tuinen, over daken en langs singels op zoek naar Rotterdammers in het groen. Hierbij komen verschillende vragen aan bod, zoals: wat doet de Rotterdammer in de stadsnatuur en waarom is het stedelijke groen steeds meer een collectieve achtertuin.

Tijdens de opnames voor de nieuwe serie heeft Kees Moeliker verschillende plekken ontdekt en nieuwe inzichten opgedaan. "Als bioloog en natuurliefhebber was het wel even wennen om mij in het Rotterdamse groen nu eens niet op dieren maar op mensen te focussen. Regelmatig dwaalde mijn blik af naar een tikkende specht of een jagende sperwer. Toch kreeg ik de smaak te pakken. Ik heb ontdekt hoe Rotterdammers parken, tuinen en singels op verschillende manieren omarmen als een natuurlijk verlengstuk van hun leefgebied. Stadsnatuur is echt onmisbaar, voor iedereen!" aldus Moeliker.

Vanaf zaterdag 22 september 2018 zijn de bevindingen van Kees Moeliker in het vijfdelige programma ‘Rotterdammers in het Groen’ iedere week om 17.15 uur te zien bij TV Rijnmond en Rijnmond.nl

Meer informatie over de Rotterdammers in het Groen is te vinden op: www.rijnmond.nl/nieuws/172813/Rotterdammers-in-het-Groen

Jan Tak :
Tja dit is natuurlijk niet de site van Rijnmond tv daar zou ik als eerste de vraag stellen, maar ik denk dat je het hier ook gaat vinden:
https://www.routeyou.com/nl-nl

Even scrollen naar "rondje Delfshaven"


Wandel ze.

zondag 30 sep 2018

Mieke Vischer :
Ik ben Haagse en heb met veel plezier naar aflevering 2 over de singels gekeken.
Ik wandel graag en vraag me af of de wandeling van 8 km rondom Delfshaven, die hierin genoemd werd ergens te vinden of te koop is.
Ik wil dat traject zelf ook wel eens wandelen.Ik ben benieuwd
Ik ga ook zeker de volgende afleveringen bekijken

zondag 30 sep 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties