Burgemeester Aboutaleb naar Chicago en San Francisco

7485-burgemeester-aboutaleb-naar-chicago-en-san-francisco

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september bezoekt burgemeester Aboutaleb beide steden in de Verenigde Staten. In Chicago spreekt hij bij de Chicago Council on Global Affairs over duurzaamheid en leidt hij een bedrijvendelegatie tijdens de International Manufacturing Technology Show (IMTS). In San Francisco is hij een van de sprekers bij de Global Climate Action Summit. Tijdens deze grote klimaattop spreekt hij over water en klimaatadaptatie, groene en schonere straten en circulaire economie.

Chicago
Bij Chicago Council on Global Affairs zal burgemeester Aboutaleb het Resilient Rotterdam programma toelichten. Komende jaren zullen beide steden intensiever gaan samenwerken op het gebied van duurzaamheid.


De IMTS is een springplank voor Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in de Verenigde Staten. De Amerikaanse industrie maakt momenteel een inhaalslag als het gaat om innovatieve productieprocessen. Dat biedt kansen voor hightech bedrijven uit de Nederlandse maakindustrie.

San Francisco

Als lid van de C40 (wereldwijde stedenband) is Rotterdam vertegenwoordigd op de Global Climate Action Summit (GCAS) in San Francisco. Burgemeester Aboutaleb spreekt tijdens diverse sessies over water en klimaatadaptatie, groene en schonere straten en circulaire economie.

De GCAS wordt georganiseerd door de gouverneur van Californië, Jerry Brown. Met deze klimaattop wil Brown overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en ngo’s bij elkaar brengen om de follow-up van het klimaatakkoord van Parijs naar een hoger plan tillen. Delegaties uit de hele wereld reizen hiervoor af naar San Francisco.

Het bezoek van burgemeester Aboutaleb loopt parallel met de deelname van de Nederlandse bedrijvendelegatie onder leiding van staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven.

Californië
Nederland en Californië hebben beide sterk verstedelijkte delta’s en hebben veel belangen en uitdagingen gemeen. Er wordt nauw samengewerkt in de aanpak van klimaatverandering, milieu, en schoon en slim vervoer. Daarnaast is Californië met 39 miljoen inwoners en een bruto binnenlands product van $ 2,4 biljoen economisch de belangrijkste staat van de Verenigde Staten. Nederland is een belangrijke handelspartner van Californië.


Jan Tak :
Leuk trippie voor Abou maar wat gaat hij daar vertellen dat wil ik weten, sterker met onze haven doen we daar aan de Westcoast nauwelijks zaken dus met netwerken is Abou snel klaar en om daar over het klimaat te o.h.én ach rot toch op :-( Drie jaar geleden was Abou daar ook om de zelfde reden en toen was dit het resultaat:

Resultaten en follow-up:

"Zowel de deelnemende Nederlandse bedrijven in de watersector, als bij het programma betrokken Californische partijen gaven aan veel mogelijkheden te zien voor samenwerking.
Voor veel van deze bedrijven is de missie echter één van de eerste stappen in een langer proces. Het omzetten van het enthousiasme in opdrachten en contracten vergt een lange adem en een gecoördineerde publiek-
private benadering. Het consulaat in San Francisco werkt samen met de eerder genoemde bedrijvenclusters een langetermijnstrategie uit.

Samenvatting zoals ik het lees: er zijn contacten gemaakt maar concrete afspraken ontbreken :-))

dinsdag 11 sep 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties