‘Een tegen 100’: Rotterdammer wint 91.655 euro

7452-een-tegen-100-rotterdammer-wint-91-655-euro

"Mijn pensioen nadert, dit bedrag komt heel goed van pas." De 62-jarige Ruud uit Rotterdam is de gelukkige winnaar van 91.655 euro in de tv-quiz ‘Eén tegen 100'. Vanavond, vrijdag 24 augustus was bij NPO 1 te zien hoe Ruud het onder presentatie van Caroline Tensen opnam tegen zijn honderd tegenkandidaten. Ruud wist de laatste twee kandidaten weg te spelen nadat hij het juiste antwoord gaf op een ‘moeilijke' vraag in de categorie ‘Atletiek'. Door dat antwoord te geven ging Ruud met een bedrag van 91.655 euro naar huis.


De 62-jarige Rotterdammer is blij verrast: "'Yes', dacht ik toen ik aan de desk naast Caroline mocht plaatsnemen, ‘het is me gelukt!' Alles heeft zich in een roes afgespeeld, zo spannend vond ik het. Dit bedrag komt op een ontzettend goed moment. Ik benader de pensioengerechtigde leeftijd. Het is een heel geruststellend idee dat je dan zo'n bedrag op je bankrekening mag bijschrijven. Verder is mijn 25 jaar oude auto aan vervanging toe. En onze schatten van kleinkinderen kunnen in de toekomst bij hun studie mogelijk ook wel wat hulp gebruiken."

‘Een tegen 100' wordt mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij en is tot en met 7 september elke vrijdagavond te zien om 20.35 uur bij NPO 1. De aflevering is via www.avrotros.nl/eentegen100 terug te zien.

Marcella Deen :
voor mij blijf jij en kampioen Jim

dinsdag 28 aug 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja,..ja,.. Jana ik weet het nog als de dag van gisteren, dames kunnen ook nog wat, nou de dames kunnen me nog meer vertellen, ik weet nog goed dat je pisnijdig werd omdat je bij het nationale kampioenschap "Verpissen" niet verder kwam dan 35 cm en Jeroen de kampioen, haalde met gemak de 2.85 meter,

Helaas meisje, al je protesten werden door de "VAR" naar het land der fabelen verwezen.

maandag 27 aug 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Dammen op een Schaakboord komt over als een ganzeboord spelletje met olienootjes.

Ik weet nog goed dat m'n vader z'n broer een stoot voor z'n harses gaf omdat hij de nootjes oppeuzeld bij het slaan van een sprongetje. aldus was het spel snel voorbij omdat er geen stenen, pardon nootjes meer overbleven om verder te spelen, had wel z'n voordeel voor m'n Vader zodat hij als familie kampioen uitgeroepen kon worden.

maandag 27 aug 2018

jim Postma :
Ja, Hans, heb ik toen uitvoerig over gehoord in het kader van: 'Het hek is van de Dam!'

Feliciflapstaartdos, alsnog! Onder het mom: 'Blijf rammen tijdens het dammen!'

zondag 26 aug 2018

jim Postma :
Klopt Hen! Je hebt toen gekeken naar 'Honderd tegen Een'!

Alleen jijzelf al, had daarin zonder meer gewonnen. Met minstens twee ton in je spaarbankvarkentje...@@@

Ten minste zeker ook je 'appeltje voor de dorst'. Gaan we dan zeker met zijn allen vieren met een bescheiden 'Citroenjenevertje', ...@@@
Cherio!

zondag 26 aug 2018

Hennie van der Zouw :
Heb ik dan een verkeerde uitzending gezien......?

zondag 26 aug 2018

Jana Beranová :
speervangen en estafettejatten zijn mijn favorieten, maar het beste was ik in
met de hielen oer de sloot. Ja heren, ook dames kunnen wat.

zondag 26 aug 2018

Hans Roodenburg :
Prachtig van Jim: om op de 115-de plaats te eindigen. Zo ga ik er nog steeds prat op dat ik jongerenkampioen dammen ben geweest in Rijsoord op de openbare lagere school. Er waren slechts 10 deelnemers die deze denksport onder de knie hadden.

zondag 26 aug 2018

Jim Postma :
Nou heb ik je Ronald! Je vergeet mijn medailles NK-kampioen Paaldansen,
Ordelopen en Estafette Jatten.
En Arie, bij mij ligt de waarheid meestal in het midden. Met de grote heren en NK-kampioenen Eef Kamerbeek en Ed de Noorlander mocht in in de jaren '60 tot '67 als kleine jongen meetrainen met deze giganten. Een keer had ik de grote eer om mee te starten met het rugnummer van Ed de Noorlander (omdat hij voortijdig was uitgevallen) met Bosloop van 15 km. ergens in België.
Iedereen dus uitkijken naar deze 'Noorlander' die uiteindelijk van de 350 deelnemers 115e werd. Peter Nederhand is pas later een grote vriend van mij geworden. Maar dan wel via schaken...@@@

zondag 26 aug 2018

Ronald Sörensen :
Jim, jij blonk toch uit op de nummers discusbijten, kogelkoppen en speervangen?

zondag 26 aug 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
De Koninklijke Atletiekbond zal daarover via mijn advocaten nog fors van horen.

Weinig hoop Jim. Peter Nederhand 2 x benoemd tot ere lid met groot kruis van de KNAU en niemand die er van af wist, bij de 2 de uitreiking had Peter de eerste speld opgespeld op z'n zondagse pak en bij het opspelden van de tweede was men verbaasd dat er al een spel op zet, dus om er beter van te worden heb je nog een hele lange weg te gaan.

zondag 26 aug 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
In welk jaar Jim?????
In 1963/? was ik op de 010 kampioenschappen 3 e achter Jan de Jong en Rob Kila op de 100 meter (Jaap Naarderbos gediskwalifiseerd wegens valse start) Getraind door de al oude Peter Nederhand (Hordenloper)
Als Metro loper op het Langepad vele succesen behaald met Aad Steylen Piet de Haas Gijs de Bode gebr. Mohr, enz,enz. 2x club kampioen op de 100 en 200 (Later Coubertin in Deventer en weer later met Ronald Spierenburg in Enschede bij Fortis)

Waar blijft de tijd.

zondag 26 aug 2018

jim Postma :
DE cruciale vraag ging dus in de 'moeilijke categorie' over atletiek. Overigens, van oudsher, mijn favoriete nummer, naast de nodige vechtsporten.

De vraag was (niet in het persbericht vermeld):

Wie werd tienkampkampioen in 1974:

a). Eef Kamerbeek

b). Ed de Noorlander.

c. Jim Postma

C. dus! (Maar het werd dus A. En zo werd wederom in mijn ongelooflijke atletiekcarriërre weer een prijs door mijn neus heen geboord. Om de eenvoudige reden dat ik buiten mede wedstrijdloop mocht mee doen en daardoor dus haast een ton door mij neus was geboord.

IN mijn tienkamp toen maakte ik een totaal puntenscore van 10.790. ver boven de toen doodgeverfde kampioen Eef Kamerbeek.

De Koninklijke Atletiekbond zal daarover via mijn advocaten nog fors van horen. Een halve ton in deze wordt dus minimaal mijn terechte eis.

Waarvan akte!

zaterdag 25 aug 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

The funny side of the moon

Neil deGrasse Tyson @neiltyson

Turns out, there never was a Man on the Moon, only a Woman in the Moon. And her name is Wilma.
  • Nieuw

  • Reacties