Cursus Digisterker: werken met de elektronische overheid

7423-cursus-digisterker-werken-met-de-elektronische-overheid

Op donderdag 11 oktober 2018 organiseert Stichting Digisterker voor de vijfde keer haar Digisterkerdag. Deze lustrumbijeenkomst vindt dit keer plaats op een bijzondere locatie: Comm, het nieuwe Museum voor Communicatie in Den Haag.

De digitale samenleving biedt burgers veel kansen. Maar er zijn ook veel burgers die (nog) niet mee kunnen of willen doen en maatschappelijk uitgesloten dreigen te worden. Het voorkomen daarvan (inclusie) is het thema van de Digisterkerdag 2018:

ALLEMAAL DIGITAAL? MEEDOEN IN DE DIGITALE SAMENLEVING


Klik hier voor meer informatie en meld u aan!

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus 'Werken met de e-overheid' gemaakt. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen.

De cursist leert in de cursus stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente, of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. De cursus bestaat meestal uit 4 bijeenkomsten. Gecertificeerde docenten leggen de verschillende onderwerpen uit en begeleiden de cursisten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek.

Bestel het inspiratieboekje 'Digisterke verhalen — Mensen op weg naar digitaal zelfvertrouwen'.

Bekijk ook onze infomercial over de Digisterker-cursus ‘Werken met de e-overheid’.

In de oranje gekleurde gebieden (gemeenten) op de onderstaande kaart worden Digisterker-cursussen (inmiddels of binnenkort) door openbare bibliotheken aangeboden:

Zie ook: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/diensten/educatie/cursussen-op-het-gebied-van-mediawijsheid


Jan Tak :
Ter "lering ende vermaak"
http://allestoringen.nl/storing/belastingdienst/nieuws/221373-storing-bij-belastingdienst

Rustig blijven …………..

Overigens iemand zich weleens afgevraagd wie die jongens en meisjes zijn achter de belastingtelefoon, ze kijken tenslotte wel in ons privé ? Wel dit callcenter bevindt zich in Leeuwaren met ruim 400 jongens en meisjes die alleen een geheimhoudingverklaring getekend hebben en een training hebben gevolgd in de digitale vraagbaak.
Kennis van de Algemene wet rijksbelasting verkrijgt men gewoon vanuit de computer,zou het niet handiger zijn als wij in die computer mee konden kijken? Of zien we dan teveel?


Tja uw privé is bij de overheid in goede handen, daar heb ik nog wel een verhaal over.

zaterdag 11 aug 2018

Jan Tak :
Kleine tip:
Als de overheid nu eerst eens bij zich zelf begint??????

Begin april had ik bezwaar aangetekend tegen mijn aanslag 2017 maar kreeg geen bevestiging, dus nog maar eens digitaal verzonden. Ondertussen naderde de uiterste datum voor het indienen van een bezwaarschrift, dan maar even gebeld. Nee meneer we hebben niets ontvangen maar schrijft u gerust nog maar eens. Ja maar de bezwaartermijn is nu voorbij, ach meneer wij zijn soepel. Jaja:-) Geef verdorrie toe dat je het systeem niet op orde hebt.

Maar goed daar ging het voor de derde keer tenslotte stond het bij mij allemaal op de computer, bovendien kon ik nu mijn argument nu met de mening van de Bond van Belastingbetalers onderbouwen en een druk op de knop is zo gebeurd.
Deze week, dus ruim drie maanden na de uiterste datum van bezwaar aantekenen, kreeg ik twee brieven gewoon in de brievenbus, niks digitaal, met de bevestiging dat ik twee maal bezwaar had ingediend. Twee? drie toch?
Afijn kunnen de jongens ook eens van de duimen komen :-(

zaterdag 11 aug 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 1: Stanislaw Jerzy Lec (1909-1966)


(Door Kees Versteeg)

Een belangrijk aforist van de twintigste eeuw is de Poolse dichter Stanislaw Jerzy Lec met Ongekamde gedachten (1964).

Lecs aforismen zijn getekend door de tumultueuze oorlogsjaren in Polen. Zo belandde hij onder meer in een concentratiekamp. Hij wist aan een executiepeloton van de SS te ontsnappen door de bossen in te vluchten waar hij zich aansloot bij de partizanen.

Jammer, dat men het paradijs met een lijkwagen binnenrijdt.

Er zullen altijd wel eskimo's zijn die Congolezen hun gedrag bij grote hitte willen voorschrijven.

De blik op de wereld kan men met een krant verduisteren.

Zijn naakte vrouwen intelligent?

Stanislaw Jerzy Lec

(foto ©wikipedia)


  • Nieuw

  • Reacties