De meest aantrekkelijke werkgever

7422-de-meest-aantrekkelijke-werkgever

Dit jaar is Baas in Contact voor de derde maal op rij op zoek naar de meest aantrekkelijke werkgever binnen de klantcontact branche. Werkgevers kunnen zichzelf opgeven en werknemers kunnen hun werkgever nu opgeven via www.baasincontact.nl. Tijdens de Nationale Klantcontactweek in januari 2019 wordt bekend wie zich de meest aantrekkelijke werkgever van 2018 mag noemen.

Eerder dit jaar maakte het CBS bekend dat het werkeloosheidspercentage onder de 5% is gezakt. Deze ontstane krapte op de arbeidsmarkt heeft als gevolg dat de medewerkers het steeds meer voor het zeggen krijgen. Er vindt hierdoor een verschuiving plaats van een werkgevers- naar een werknemersmarkt. Maar hoe zorg je er voor dat in deze veranderende markt (potentiële) werknemers voor jouw bedrijf kiezen?


Wat is een aantrekkelijke werkgever?
Een aantrekkelijke werkgever heeft hierover nagedacht. Sterker nog; een aantrekkelijke werkgever legt hiermee de basis voor excellerende medewerkers van het klantcontactcentrum. Een tastbare en concrete ‘employer branding’ versterkt het saamhorigheidsgevoel, onderscheidende en goede arbeidsvoorwaarden dragen bij aan de motivatie van een medewerker en voldoende mate van autonomie heeft een positief effect op het gevoel van eigenwaarde.

Inschrijven
Alle werkgevers die willen strijden voor de titel “de meest aantrekkelijke werkgever in de klantcontact branche” kunnen zich aanmelden via www.baasincontact.nl. Naast dat een deelnemer kans maakt op de titel, is deelname vooral ook interessant vanwege de inzichten die het biedt. Uit het onderzoek zal namelijk blijken wat het bedrijf, ook ten opzichte van vakgenoten, aantrekkelijk maakt en hoe zij werknemers kunnen binnenhalen en behouden. Het onderzoek wordt afgesloten met een BIC Bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst brengen wij de klantcontact managers van alle deelnemende partijen bij elkaar om kennis uit te wisselen. Hoe kan jij als werkgever aantrekkelijk blijven voor werknemers en hoe pak jij dit aan? Dit zijn onder andere zaken die tijdens de bijeenkomst terugkomen.

Klantcontact specialisten
Klantcontact specialisten in Nederland kunnen ook het initiatief nemen om hun werkgever op te geven via www.baasincontact.nl. De mening van de klantcontact specialist is belangrijk omdat hun mening helpt klantcontact organisaties te optimaliseren en daarmee de gehele branche te verbeteren. Met dit doel voor ogen is de Baas in Contact monitor opgezet, een onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in de klantcontact branche.

Baas in Contact is het initiatief van FINTREX en de Klantcontact Monitor.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Liever Turks dan Paaps..

(Door Geert-Jan Laan)

Tijdens de Nederlandse vrijheidstrijd, de 80-jarige oorlog dus, was een gevleugelde uitdrukking:,, Liever Turks dan Paaps.”Dat sloeg op de moslimbondgenoten in een land dat nu Turkije heet. In de strijd tegen de Spanjaarden was de sultan een belangrijke bondgenoot van de jonge Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. In de harem van de sultan bevinden zich ook een grote hoeveelheid, door Nederland geschonken, Delfts blauwe tegels en andere kunstvoorwerpen.

Nederland was ook het eerste westeuropese land dat het moslimrijk erkende. En ook de eerste staat die een eigen ambassade in de stad opende die toen nog Constantinopel heette.Op onze beurt namen we de Turkse tulpenbollen mee en ontwikkelden zo een handel die tot op de dag van vandaag vele honderden miljoenen euro's en dollars waard is geworden.

Nu is het natuurlijk niet zo dat onze strak en streng gereformeerde voorvaderen ook vijf keer per dag op een matje in de richting van Mecca bogen met de tekst :,,Allah is groot.”

En katholieken werden niet onthoofd of op de brandstapel geworpen, maar wanneer zij zich in hun schuilkerken een beetje rustig hielden dan was een ander nieuw woord van toepassing. Het werd “gedoogd”.

En ik weet ook wel dat wanneer ooit de moslimtroepen niet voor Wenen waren tegengehouden de kans groot zou zijn dat wij ook in hoofddoekjes en lange jurken gekleed zouden zijn, maar dat is allemaal niet gebeurd.

Dus hebben we vrijheid van godsdienst. En dus plaatst iemand die de moskee wil sluiten zich buiten de orde in dit land.

En dat zou ook moeten gelden voor een politieke partij die geen leden en geen gekozen aanvoerder heeft.

Een fors aantal jaren geleden toen de Arabische landen dankzij de sterk gestegen prijzen van ruwe olie vele miljarden hadden te verteren was ik op een Europees/Arabisch symposium in de Zwitserse stad Montreux. Aanwezig was ook een uit Ijmuiden afkomstige vishandelaar. Ik vroeg aan hem of hij de Arabieren wilde overhalen onze malse Hollandse nieuwe te kopen en te consumeren. Hij knikte ontkennend. ,,Nee, dat houdt niet lang in de woestijn.” Hij troonde me mee naar een aanpalende kroeg en liet me samenzweerderig een soort kompas zien met allemaal in het Arabische afgedrukte plaatsnamen van over de hele wereld. ,,Kijk,“sprak hij terwijl hij een plaats dicht bij Montreux opzocht. De kompasnaald verschoof en hij wees:,, Daar ligt Mecca. Want zo'n Arabier ligt niet graag met zijn reet in de richting van Allah. Ik heb het de Meccafinder genoemd. ” Ik vroeg hoeveel het moest kosten. ,, Ik heb het in Italie laten vergulden. Zeg maar vijf honderd dollar.”

Een paar dagen later meldde hij dat hij er al zo'n zestig had verkocht.

Opnieuw had de koopman gewonnen van de dominee.


  • Nieuw

  • Reacties