Mens, erger je niet op vakantie

7369-mens-erger-je-niet-op-vakantie

De zomervakantie begint weer en dat brengt voor veel stellen, zeker als zij kinderen hebben, behoorlijk wat spanning en irritatie met zich mee. Jezelf afzonderen door in je telefoon te duiken lijkt een makkelijke escape, maar daardoor loopt jouw relatie grote kans deze zomer niet te overleven.

87% van de Nederlanders ergert zich namelijk aan hun partner als die tijdens gezamenlijke activiteiten bezig is op zijn mobiel. 8 op de 10 mensen zegt dat zij hierdoor de mooiste momenten samen missen. Vooral wanneer de ander zich erdoor laat afleiden tijdens een gesprek, een etentje aan tafel, een concert of op vakantie. Dit blijkt uit het onderzoek naar de impact van de mobiele telefoon op ons leven, dat onderzoeksbureau DirectResearch in opdracht van Telecomprovider Ben heeft verricht.


Social media favoriet vertier
43,3% checkt tussen de 10 en 30 keer per dag de telefoon en besteedt daar in totaal gemiddeld 2 tot 3 uur aan. Social media checken is de favoriete digital bezigheid van velen. Daarnaast gaat er veel tijd zitten in het bekijken van (WhatsApp)berichten, nieuwssites en Netflix series. Op vakantie zien mensen dit als ontspanning en als middel om in contact te blijven met het thuisfront. En hoewel bijna 60% van de ondervraagden aangeeft zich hier zelf schuldig aan te maken en daarbij minder aandacht te besteden aan hun partner, verwijt 87% het hun partner als die hetzelfde doet. Zo’n 3 uur per dag naar een scherm loeren valt in het dagelijks leven niet zo op, maar wel als je op vakantie 24/7 ‘op elkaars lip’ zit.

Telefoongebruik in bed de grootste irritatiefactor
De mobiel leidt enorm af van alles om ons heen. De allergrootste ergernis van de ondervraagden is telefoongebruik in bed. 86% vindt het irritant als hun partner in bed met de smartphone bezig is en 6 op de 10 geeft aan dat dit zelfs ten koste gaat van hun seksleven. 2 op de 10 jongeren onder de 30 geeft toe zich te laten afleiden door hun mobiel tijdens de daad.

“Mensen weten tegenwoordig door social media beter wat een vage bekende 's avonds gekookt heeft dan hoe de dag van hun eigen partner was. Dat komt de emotionele intimiteit niet ten goede. Een mobiel brengt mensen veraf dichtbij, maar mensen dichtbij veraf. En dat is jammer. De vakantie is het uitgelezen momenten om na een jaar vol drukte terug naar elkaar toe te groeien. Laat deze kans niet dwarsbomen door je mobieltje!”, zegt seksuoloog Kaat Bollen als reactie op dit onderzoek.

Jim Postma :
Say no more, Arie.

PROOST!

dinsdag 17 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Weet je Jim,... het gaat allemaal langs me heen en laat alle problemen over aan m'n vrouw, ik kijk het zo eens aan schut m'n hoofd en neem nog een lekker koud biertje, natuurlijk vraag ik wel aan m'n vrouw of ik ergens mee helpen kan maar helaas dat is teveel gevraagd met als antwoord nee Pa neem jij nog maar een biertje, nou en dat doe ik dan maar.....

maandag 16 jul 2018

Jim Postma :
Nou niet zo gaan zuurpruimen Arie, anders ben je dan écht als ouwe lul en zuurpruim definitief afgeschreven. Waar is je gevoel voor humor in deze?!

Onderzoek? Waarnaar? Social media en alle asocialen die zich hier tot aan de dag van vandaag mee bezig houden!

Of een gedegen onderzoek waarom tijdens de vakanties de meeste hartattacks, herseninfarcts zich voordoen, met name onder mannen. How come? Ineens zogenaamd van alle stress verlost, gezeik van collega's, leidinggevenden und so weiter. Tsja in die absolute en spontane en onverwachte stilte, gebeurt het.
Hoe velen uit mijn kennissenkring, collega's, vrienden en familieleden zijn op die manier als 'vakantieslachtoffer' weggedragen.

How come?

Vooral tijdens het besturen van de wagen op buitenlandse snelwegen...@@@

maandag 16 jul 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
De zomervakantie begint weer en dat brengt voor veel stellen, zeker als zij kinderen hebben,

Ach ja,.. kinderen.... de eerste 50 jaar zijn het moeilijkste en dan beginnen de problemen met de kleinkinderen, praat me d'r niet van, ja,..ja,.. ik heb ervaring....

maandag 16 jul 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De kluts kwijt


Je zou ze de kost moeten geven die gedurende

deze enorme hittegolven de kluts zijn kwijt

geraakt. Waarvan recentelijk weer ondergetekende.


In de bloedhitte ben ik op zoek naar een

Kringloopwinkel in het dorp Oude-Tonge. Daar

buiten, midden in natuurgebied en boerenland,

bivakkeer ik vaak om de hitte in de stad te ontvluchten.


Hoewel, zo ontdek je al snel van stad naar platteland:

‘Vluchten kan niet meer.’


Afijn. Een keer had ik daar jaren geleden in dit vriendelijke

dorpje een matras gekocht voor mijn buitenhuisje.

Maar nu kon ik de tweedehands-winkel niet meer

direct terugvinden.


Geheel de weg kwijt stopte ik mijn oude bestelwagentje

langs de kant van de weg, toevallig in de buurt van

een autogarage. Zo’n vijftig meter daar vandaan.


De goedlachse automonteur wees mij onmiddellijk

de goede richting. Namelijk naar de volgende rotonde.

Ik had mij dus eenvoudig vergist. Omdat de monteur

mijn auto niet zag, vroeg hij: ‘Bent u lopend?! Het is nog

wel zo’n driekwart kilometer hier vandaan?’


Geruststellend antwoord ik hem: ‘Nee, mijn wagen

staat wat verder op. Ik was alleen even de kluts kwijt.’


Op dat moment loopt de monteur naar een van de

auto’s en vraagt met een ‘big smile’: ‘Zo, u was de kluts

kwijt, hè? Nou, dan heeft u geluk. Heb er hier nog eentje

liggen voor een goedkoop prijsje. Hoeft u ook niet meer

naar de Kringloopwinkel.’’


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties