Experiment met ‘Nieuw klasje’

7345-experiment-met-nieuw-klasje

Nieuw klasje voor Rotterdamse jongeren in september van start. Vanaf september 2018 gaat Bureau Convoi van start met Convoi Exceptionnel, een klasje voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is. De inschrijving is vanaf vandaag geopend.

Een jaar lang gaat dit klasje elke maand langs bij een bekende organisatie, ondernemer of instelling om te onderzoeken wat ze daar nu precies doen, wat ze drijft, wat voor banen er zijn en wat ze nog willen bereiken.


Programma
Het definitieve programma wordt eind augustus bekend gemaakt, maar de jongeren gaan onder andere langs bij Kunsthal Rotterdam, een Tweede Kamerlid, Operator Radio, Susan Bijl, en het Algemeen Dagblad. Ook gaan de Exceptionnels langs bij een gerenommeerd architectenbureau, een grafisch ontwerper en zijn er twee mystery-visits. Tijdens de bezoeken wordt van de groep verwacht actief en met veel plezier mee te doen, en daarna verslag te doen.

We trappen het jaar af op zaterdag 22 september in Het Industriegebouw, waar ze kennis met elkaar kunnen maken en bespreken wat ze allemaal willen leren en zien. Alle ouders en/of verzorgers zijn die dag welkom om aan te sluiten.

Gratis
Convoi Exceptionnel is bedoelt voor nieuwsgierige en leergierige Rotterdammers van 16, 17 of 18 jaar die nog op de middelbare school zitten. En vooral voor degene niet zo goed weet welke studie nou de juiste is. Om een zo divers mogelijke groep te krijgen, met jonge mensen van alle achtergronden, wordt dit klasje gratis aangeboden. Daarnaast ontvangen zij persoonlijke visitekaartjes en is er altijd een coach beschikbaar als zij vragen hebben.

Aanmelden kan tot vrijdag 17 augustus 2018 via de website van Bureau Convoi.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Soldatenrondje op het terras’


Het gesprek tussen de

gepensioneerden op

het zonovergoten terras

gaat over hun lang

verleden als militair.


De ene anekdote volgt

na de andere en na

het zoveelste biertje is

het dus lachen, gieren

en brullen, zoals in

de vroegere diensttijd.


De jongste van het stel

ene Daan begint nu over

zijn vroegere meerdere

aan wie zijn compagnie

inmiddels een pesthekel

had gekregen.


Daan: ‘En toen zongen wij

uit volle borst, waar hij

bij ouderwets schreeuwend

en vloekend aanwezig was:


‘Beter je zus als hoer dan je

sergeant-majoor als broer.’


JP


(Andere dienstervaringen zijn

hier van harte welkom).


  • Nieuw

  • Reacties