De Ronde van Kralingen

7327-de-ronde-van-kralingen

‘De Ronde van Kralingen is wederom terug. Een groot deel van de ondernemers uit het Lusthofkwartier stalt die dag hun waren uit, er is livemuziek en veel te beleven in het hart van Kralingen. De aftrap wordt gegeven door beoogd wethouder sport Sven de Lange op zondag 1 juli om 10:30. We starten dan met de familieloop gevolgd door de 6 kilometer stratenloop. Een strijd tussen de twee laatste winnaars Nixon Ferandes en Patrick Kwist (wereldkampioen 5 km bij de masters) Daarna is het de beurt aan de tweewielers, te beginnen met de Rabo Dikke Banden Race waar onze jongste wielerhelden en heldinnen het ongeveer 1,5 kilometer lange parcours, zo snel als ze kunnen, afleggen. Naast de wethouder zal voormalig oud- burgemeester Opstelten aanwezig zijn om de start van de stratenloop te verzorgen en Antoinette Laan (oud wethouder sport en lid Tweede Kamer) . Door de jaren heen zijn zij een van de belangrijke ambassadeurs van de (wieler)sport in Rotterdam.


De middag wordt vervolgd met de Retro Ronde met prachtige racefietsen uit de vorige eeuw die serieus met elkaar koersen. Net als vorig jaar is er een handbike wedstrijd met nationale toppers aan de start. Een verassend spectaculair onderdeel van het sportieve programma. Tijdens de Hercuton Fixed Gear Crit strijden nationale en internationale topfietsers om de NL Crit Bokaal (o.a de strijd tussen voormalig wereldkampioen Eamen Lucas en de lokale topper Jan Willem Groeneveld en outsiders uit Frankrijk en Spanje. Daarna nemen de Quooker Kralingsche Zondagfietsers het parcours over. Gezien het aantal deelnemers belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden, want er wonen meer fanatieke wielrenners en -rensters in de buurt dan we van te voren hadden gedacht. We sluiten de middag af met dé Ronde van Kralingen Koers voor licentierijders en topamateurs uit de regio. Zal Kralinger Jeroen Bijnagte voor de 3e keer winnen? Waar de andere 'wedstrijden' laagdrempelig zijn en voor alle niveaus, telt deze koningsrit van de Kralingen Koers mee voor het klassement van de KNWU.

De Ronde heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats. Er is een markt, kinderen kunnen zich uitleven op de stormbaan en Excelsior zal de hele dag aanwezig zijn om voetbalclinics te verzorgen met trainers en spelers. Dit jaar ook de voorrondes van het Nationale kampioenschap Slow Biking waaraan iedereen kan deelnemen. Het optreden van dansschool studio181, DJ DYLAN, Toine Scholten/Sander Smeets collectief en Korsakov maken de dag compleet.

De organisatie van de Ronde van Kralingen heeft de ambitie om van de Ronde een jaarlijkse terugkerend sportevenement te maken. De stichting wil zo bijdragen aan Rotterdam als Sportstad. Bovendien draagt de Ronde bij aan het herstel van een cultuur-historische en een lange loop- en wielertraditie in Kralingen. Zet daarom 2 juli 2019 alvast in de agenda.

Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws van de Ronde van Kralingen. Tot 1 juli!

Jeroen Waardenburg :
Kijk dit is nou weer is een leuk bericht;mooi gebeuren zo in het begin van de zomer.

woensdag 27 jun 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties