Zuid-Holland naar finale Computable Awards

De provincie Zuid-Holland heeft met het project ‘Smart shipping in Zuid-Holland’ de finale bereikt van de Computable Awards 2018. Dat heeft ICT-vakblad Computable bekendgemaakt.

Met behulp van sensoren aan de wal en op bruggen en sluizen wordt de aankomsttijd van binnenvaartschepen tot op minuten nauwkeurig realtime aangegeven. Ook het verkeer over weg en waterweg wordt door slim gebruik van ict en datasets optimaal op elkaar aangesloten, waardoor wachttijden bij bruggen zo kort mogelijk zijn. Voor de jury van de Computable Awards 2018 reden om het project ‘Smart shipping in Zuid-Holland’ te nomineren in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid.


Gedeputeerde Floor Vermeulen (Verkeer en Vervoer) nam het juryrapport met de nominatie op 20 juni tijdens de jaarlijkse bijeenkomst Goederenvervoer over Water in Rotterdam officieel in ontvangst uit handen van Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman.

“We zijn ontzettend trots op onze finaleplaats voor de Computable Awards”, aldus gedeputeerde Vermeulen. “In Zuid-Holland werken we er hard aan om de best bereikbare provincie van Europa te zijn. Door nieuwe technieken toe te passen maken we goederenvervoer over water efficiënter en daarmee aantrekkelijker. Tegelijkertijd verbetert de doorstroming op wegen en hoeven bruggen minder lang open, waardoor de wachttijd voor het overige verkeer afneemt. Onze medewerkers en de brugbedienaars zetten zich hier dag in dag uit voor in. Een groot compliment aan hen!”

Smart shipping in Zuid-Holland
De provincie Zuid-Holland wil optimaal gebruik maken van de beschikbare vaarwegen en havens en maakt daarom werk van ‘smart shipping’. Het gaat daarbij om slimme schepen, slimme logistiek en slimme infrastructuur. Zo onderzoekt de provincie of de eigen patrouilleschepen duurzamer gemaakt kunnen worden, en worden inspecties slimmer uitgevoerd met behulp van informatie- en communicatietechnologie. Met behulp van sensoren aan de wal en op bruggen en sluizen kan de aankomsttijd van binnenvaartschepen tot op minuten nauwkeurig realtime worden aangegeven. Slimme bruggen communiceren met elkaar, waardoor over de gehele corridor de doorstroming voor alle verkeersdeelnemers optimaal is. Ook staat de provincie open voor marktpartijen die ervaring willen opdoen met autonoom afmeren. Door in te zetten op smart shipping, biedt Zuid-Holland nu al ruimte aan de binnenvaart van morgen.

Computable Awards
De Computable Awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen in Nederland. Het project ‘Smart shipping in Zuid-Holland’ scoorde hoog op onder meer toegevoegde waarde, complexiteit en innovatie. Zuid-Holland is met vier anderen genomineerd in de categorie ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’. Op 30 oktober wordt tijdens het Computable Awards Gala in het Beatrix Theater in Utrecht bekendgemaakt wie de uiteindelijke winnaar is. Binnenkort mogen ook de lezers van Computable stemmen. Hun stem bepaalt uiteindelijk voor 50 procent wie er wint; de andere helft wordt bepaald door de jury.

Meer weten?

•bekijk de film 'Smart shipping in Zuid-Holland' hieronder

•lees verder op www.zuid-holland.nl/gvow

Bijschrift bij de foto: Gedeputeerde Floor Vermeulen neemt het juryrapport met de nominatie voor de Computable Awards 2018 in ontvangst uit handen van Sander Hulsman.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties